ДТП у Харкові: Правозахисники показали, в яких умовах тримають Зайцеву

19:08, 07.04.2019
ДТП у Харкові: Правозахисники показали, в яких умовах тримають Зайцеву

(Алена Зайцева / Facebook)

Олену Зайцеву - учасницю смертельної ДТП в Харкові, в результаті якої загинули 6 осіб - утримують у камері харківського СІЗО з трьома іншими засудженими.

 

Про це повідомив правозахисник Дмитро Удачін у Фейсбук.

 

"5 квітня ... провели моніторинговий візит до Харківського слідчого ізолятора. В СІЗО нами було прийнято рішення перевірити умови утримання Олени Зайцевої ... Крім Зайцевої у камері №400 перебувають ще три людини", - повідомив він.

 

 

За словами Удачіна, приміщення камери - чисте.

 

"Є невеликий телевізор, електричний чайник, вода, душ, туалет і засоби особистої гігієни", - зазначив правозахисник.

 

 

Як повідомляла УМ, суд визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні аварії в Харкові на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року, в якій загинули 6 пішоходів. Зайцева та Дронов засуджені до 10 років тюрми. Суд також зобов'язав Дронова та Зайцеву виплатити компенсації родичам загиблих за моральну та фізичну шкоду, сукупністю по мільйону гривень за кожного загиблого в аварії.

Аварія в Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. Автомобіль Lexus, за кермом яког осиділа 21-річна студентка Олена Зайцева, рухався від площі Конституції до центру, а Volkswagen Touareg піднімався Бурсацьким узвозом. О 20:53 Lexus Зайцевої виїхав на перехрестя на шаленій швидкості на "червоне", де в нього врізався Volkswagen. Від удару Lexus відкинуло на тротуар, де стояли пішохди. П'ятеро перехожих загинули на місці. Ще одна поранена за кілька днів помера у лікарні.