Звільнений з СБУ за пияцтво виступив з пропагандою в Росії

15:56, 25.03.2019
Звільнений з СБУ за пияцтво виступив з пропагандою в Росії

Василь Прозоров у кадрі російських ЗМІ (кадр відео)

У День народження СБУ 25 березня пропагандисти Росії влаштували прес-конференцію такого собі Василя Прозорова, якого назвали перебіжчиком зі Служби безпеки України і який заявив, що вважає Україну причетною до катастрофи малайзвйського "Боїнга".
 
Водночас у СБУ повідомили, що цей чоловік був звільнений з відомства через службову невідповідність.
 
"Пропивши честь офіцера, Прозоров вирішив торгувати совістю та військовою присягою", - прокоментували у відомстві вчинок перебіжчика.
 
Так, зокрема Прозоров на камеру російським ЗМІ заявив, що працював в СБУ з 1999 до 2018 року, з 2014 року числився в центральному апараті, штабі АТО.
 
"З квітня 2014 я добровільно з ідеологічних мотивів сприяв Росії в отриманні інформації", - заявив Прозоров.
 
Екс-співробітник СБУ також наговорив ряд пропагандистських фраз про нібито причетність України до катастрофи малайзійського Boeing на Донбасі, "таємні тюрми СБУ" та причетність українських спецслужб до вбивства ватажків незаконних збройних формувань "Л/ДНР".
 
Своє "особисте переконання" Прозоров пояснює тим, що після падіння Boeing була "феноменально швидка реакція українського керівництва".
 
"Однозначно склалася думка, що президент (Петро) Порошенко і його прес-служба знали заздалегідь про це", - зазначив він.
 
На думку вказаного Прозорова, до катастрофи Boeing причетні двоє людей: "нинішній заступник голови адміністрації Порошенка, колишній начальник департаменту контррозвідки Валерій Кондратюк і нинішній начальник головного управління розвідки міністерства оборони Василь Курбатов".
 
Водночас Служба безпеки України повідомляє, що Василь Прозоров, який заявив про роботу на користь Росії, був звільнений з лав СБУ у 2018 році через службову невідповідність.
 
Про це йдеться в коментарі відомства, поширеному 25 березня після появи Прозорова в ефірі російських ЗМІ.
 
"Російська пропаганда традиційно нічим не гребує. Тому не дивує, що зрадників, яких всі зневажають, росіяни активно використовують для озвучення своїх заїжджених фейків про "таємні тюрми", тощо"", - зазначають в СБУ.
 
Наголошується, що Прозоров був звільнений з посади старшого консультанта-експерта одного з відділів штабу АТЦ Служби безпеки України через службову невідповідність, зокрема за систематичне вживання алкоголю на робочому місці, дискредитацію звання офіцера.
 
"Пропивши честь офіцера, Прозоров вирішив торгувати совістю та військовою присягою, знайшовши у ФСБ РФ "гідних" покупців. Але ця потвора має пам'ятати долю Іуди. Справа лише часу", - резюмують в СБУ.
 
Також "Українській правді" в СБУ зазначили, що спецслужба перевірить, чи міг Прозоров передати Росії якусь інформацію.