Порошенко запевнив, що Україна поверне Крим та Донбас (відео)

07:19, 18.03.2019
Порошенко запевнив, що Україна поверне Крим та Донбас (відео)

Петро Порошенко (Фото president.gov.ua)

Крим буде повернуто Україні якнайшвидше, віддразу ж після президентських виборів. Про це заявив президент України та кандидат на посаду голови держави Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу "Україна".

"Ні на які торги, ні на які підкилимні домовленості Україна ніколи не піде. І Крим буде повернуто Україні. Ми зробимо все можливе, щоб це було зроблено якнайшвидше, одразу же після президентських виборів", - сказав Порошенко. І додав: "ми маємо абсолютно чіткий план, буквально потижнево, що ми маємо робити для цього".

Президент зазначив, що Україна нарощує військову потужність, зміцнює міжнародну солідарність та забезпечує економічне зростання.

Водночас, Порошенко розраховує на прогрес щодо запровадження миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу.

"Не виключаю, що одразу після виборів у нас буде прогрес по блакитних шоломах", - додав Порошенко.

Президент також подякував Меджлісу кримськотатарського народу.

"Окремо хотів би до них звернутися – вірте, ми будемо боротися за те, щоб звільнити Крим. Ми ніколи жодного дня не забуваємо про вас. І ми пишаємося вашою боротьбою. Разом ми точно переможемо", - сказав глава держави.



Як повідомляля УМ, 18 березня 2019 року президент Росії Володимир Путін зілтає в окупований Крим. Візит приурочив до п'ятої річниці "приєднання" Криму до РФ. На півострові Путін планує ввести в експлуатацію дві нові ТЕС та "зустрітися з людьми".

Голова Меджлісу Кримських татар Рефат Чубаров засудив візит Путіна до анексованого Криму