У Чернівцях бойовика «ДНР» засудили до 10 років

13:27, 13.03.2019

Прокуратура Чернівецької області підтримала публічне обвинувачення відносно 50-річного жителя Донецької області за підозрою в участі в діяльності терористичної організації.

 

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

 

Під час спеціального досудового розслідування, яке проводило УСБУ у Чернівецькій області за процесуального керівництва прокуратури, встановлено, що обвинувачений з 2014 року є членом терористичної організації "Донецька народна республіка" та бере активну участь в бойових діях проти військовослужбовців Збройних сил України.

 

Зокрема, обвинувачений, у складі проросійського терористичного угрупування, взяв участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних сил України та працівників правоохоронних органів під Савур-Могилою Шахтарського району Донецької області, поблизу Донецького аеропорту, н.п. Ясинувата, Дмитрівка, Красний Партизан, Піски та м. Авдіївка Донецької області. 

 

Вироком Шевченківського районного суду міста Чернівці останнього засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, крім житла.

 

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення вироку до виконання.