На майно Захарченка повторно наклали арешт

13:40, 13.02.2019
На майно Захарченка повторно наклали арешт

(Укрфото)

Печерський районний суд Києва повторно наклав арешт на майно підозрюваного у злочинах проти Майдану екс-голови МВС Віталія Захарченка, скасований 30 січня.

 

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Генеральну прокуратуру України. 

 

Як заявили в ГПУ, таке рішення слідчий суддя ухвалив 7 лютого за клопотанням слідчого.

 

Крім того, на ухвалу цього ж суду, який наприкінці січня скасував арешт, накладений на 26 об’єктів нерухомості, пов’язаних із Віталієм Захарченком, у рамках справи про незаконне збагачення і відмивання грошей, прокурор 1 лютого подав апеляційну скаргу. Суд її поки що не розглянув, додали в прокуратурі.

 

У ГПУ нагадали, що у квітні 2018 року суд дав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

 

У прокуратурі додали, що Віталія Захарченка, зокрема, підозрюють в "організації в складі організованої злочинної групи перевищення влади і службових повноважень працівниками правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, тобто до настання тяжких наслідків, організації умисних убивств і замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центрі Києва в період із 18 до 20 лютого 2014 року і терористичного акту на вулиці Інститутській у Києві".

 

Як відомо, 30 січня Печерський суд Києва скасував арешт майна нідерландської компанії "Фонд Адміністративне бюро LVV" у рамках справи про незаконне збагачення і відмивання грошей екс-міністра МВС Віталія Захарченка.
 
Зазначалося, що рішення суду оскарженню не підлягає.
 

 

Мова йде про 20 земельних ділянок, три будинки, квартиру і два машиномісця. Пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко запевнив, що слідство повторно накладе арешт на майно.
 
Як повідомляла "УМ", раніше суд пояснив, чому зняв арешт з майна екс-міністра Захарченка: суддя Віталій Писанець, який розглядав справу, не знайшов зв’язку між нинішнім власником і Захарченком. Тому задовільнив клопотання підприємця і розморозив все арештоване майно.