Майно екс-міністра Захарченка: стало відомо, чому суд зняв арешт

17:52, 05.02.2019
Майно екс-міністра Захарченка: стало відомо, чому суд зняв арешт

Суддя Віталій Писанець, який розглядав справу, не знайшов зв’язку між нинішнім власником і Захарченком (Укрфото)

Всі подробиці опублікував у повному рішенні Печерський райсуд столиці, який і скасував арешт майна. 

 

Земельні ділянки та нерухомість належить нідерландському Фонду Адміністративне бюро LVV, а інвестором останнього є Найджелт Брос Холдинг ЛТД з Британських Віргінських островів.

 

Бенефіціаром цього "добра", яке приписували Захарченку, є підприємець і громадянин України. Правда, його ім'я у публічній версії ухвали приховали. Чоловік запечнив: з колишнім міністром жодним чином не пов'язаний. І навіть в суді довів, що дані про його зв’язок з екс-міністром - це був спосіб шантажу. 

 

Суддя Віталій Писанець, який розглядав справу, не знайшов зв’язку між нинішнім власником і Захарченком. Тому задовільнив клопотання підприємця і розморозив все арештоване майно.

 

Як відомо, 30 січня Печерський суд Києва скасував арешт майна нідерландської компанії "Фонд Адміністративне бюро LVV" у рамках справи про незаконне збагачення і відмивання грошей екс-міністра МВС Віталія Захарченка.
 
Зазначалося, що рішення суду оскарженню не підлягає.
 
Мова йде про 20 земельних ділянок, три будинки, квартиру і два машиномісця. Пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко запевнив, що слідство повторно накладе арешт на майно.
 
Як повідомляла "УМ", скандальний вертолітний майданчик намагаються повернути Януковичу.