Член фракції «БПП» Черненко розвіяв безглузді звинувачення у підкупі виборців

11:17, 25.01.2019
Член фракції «БПП»  Черненко розвіяв безглузді звинувачення у підкупі виборців

Олександр Черненко

Народний депутат України фракції Партії "Блок Петра Порошенко", голова підкомітету з питань виборів та референдумів Комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Олександр Черненко в коментарі прес-службі фракції спростував звинувачення команди Петра Порошенка в підкупі виборців.

Про це повідомляє 112.ua.

За його словами, останнім часом звучить багато голослівних заяв деяких політиків щодо того, що нібито штаб Петра Порошенко планує здійснювати масовий підкуп виборців на наступних виборах.

"Насправді, приводом для цього стала реально запущена командою Порошенко агітаційна хвиля "Від дверей до дверей". Технологія "Від дверей до дверей "- це класика передвиборної кампанії, яка застосовується регулярно в США, європейських країнах", - зазначив народний депутат.

За словами Олександра Черненка, не всім кандидатам, на жаль, є що сказати людям, тому вони планують віртуальні кампанії по телебаченню і в інтернеті, в той час коли команда Порошенко йде до людей, доносить свої тези, формує коло своїх потенційних прихильників.

"Нічого незаконного, що пов'язано нібито з підкупом виборців, не відбувається. Йде безпосереднє спілкування з людьми, ніяких коштів при цьому не виплачується. Якщо хтось має інформацію про безпосередній виплати виборцям - нехай звертається в правоохоронні органи, а не займається голослівними заявами ", - підкреслив Олександр Черненко.

Він також зазначив, що основна мета кампанії "Від дверей до дверей" - достукатися до кожного виборця.

"Всі звинувачення в підкупі звучать від тих штабів політичних сил, яким просто нема чого сказати людям, і вони абсолютно законну передвиборчу технологію інтерпретують, як підкуп виборців, очевидно ховаючи за цим власну нездатність спілкуватися з людьми", - підкреслив Олександр Черненко.

Він запевняє, що звинувачення безпідставні.

"Це звичайна робота агітаторів прозора і відкрита. Подібну роботу ведуть інші політичні сили, в тому числі і "Батьківщина". Щодо підкупу, то, якщо говорити про факти які задокументовані і підтверджені судом, то підкупом займалася саме "Батьківщина", особливо на виборах ОТГ", - запевняють в команді Петра Порошенка.