Нарколог підтвердила наявність опіатів у аналізах Олени Зайцевої

10:41, 23.01.2019
Нарколог підтвердила наявність опіатів у аналізах Олени Зайцевої

Олена Зайцева вживала опіати перед аварією? (фото: Алена Зайцева / Facebook)

Нарколог Олена Федірко з’явилася як свідок на суд в Харкові та підтвердила наявність у аналізах Олени Зайцевої опіатів, але запевнила, що вони не впливали на здатність керувати авто.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"На суді були присутні обидва фігуранти справи: Олена Зайцева і Геннадій Дронов, а також сторони обвинувачення, захисту, потерпілі. Була присутня і лікар-нарколог Олена Федірко, яка після ДТП перша провела огляд Зайцевої на предмет наявності опіатів. Експерти, викликані до суду за клопотанням адвоката потерпілих Лариси Матвєєвої, не з'явилися з поважних причин. Суд допитає їх завтра, 23 січня", - відзначили в суді.

Що стосується лікаря-нарколога Олени Федірко, то, як сказали в суді, вона заявила, що раніше не знала про виклик до суду, перебувала в Харківській області і на засідання прибула як свідок.

"Федірко підтвердила інформацію щодо опіатів, зафіксовану нею в акті під час огляду Зайцевої. Вона показала, що біологічні матеріали - кров і сечу - у Зайцевої брали двічі: спочатку в присутності поліцейських і слідчих, потім, близько 03:00, вже за розпорядженням прокуратури, - в будівлі слідчого управління. За словами Федірко, алкоголю у Зайцевої не виявлено, щодо наркотичного сп'яніння немає впевненості, оскільки зазначене зовні звуження зіниць очей могло бути викликано і струсом головного мозку. Федірко стверджує, що у неї не було підстав вносити недостовірну інформацію в документи щодо Зайцевої", - пояснили в суді.

Були також допитані потерпілі - Ігор Берченко, який втратив в аварії дочку, і постраждала Оксана Євтєєва, чоловік якої загинув на місці ДТП. Обидва висловили сумнів у каятті фігурантів справи.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року Олена Зайцева на "Лексусі" врізалася у групу людей, яка чекала зеленого сигналу світлофора не переході в Харкові. У результаті аварії загинуло 6 та постраждало 11 людей. Співучасником аварії називають Геннадія Дронова, який врізався у авто Олени Зайцевої.