Син Петра Мельника хоче назвати центральну вулицю Ірпеня на честь батька

11:03, 23.12.2018
Син Петра Мельника хоче назвати центральну вулицю Ірпеня на честь батька

Петро Мельник помер від пневмонії у віці 61 року (Українське фото)

Син колишнього ректора Податкової академії Петра Мельника запропонував перейменувати вулицю Університетську в Ірпені на честь батька. 
 
Відповідну ініціативу Максим Мельник зареєстрував на офіційному сайті Єдиної системи місцевих петицій. 
 
У петиції син покійного екс-ректора стверджує, що Петро Мельник вніс великий вклад у розвиток міста і вулиця Університетська - саме його заслуга.
 
"Багато років він мріяв про пряму дорогу з Ірпеня на Київ, яку за підтримки небайдужих людей зумів втілити вжиття в 2011 році. Сьогодні це вулиця Університетська. На знак пам’яті про Петра Володимировича пропонується вулицю Університетську в місті Ірпінь перейменувати в вулицю Петра Мельника", - йдеться в петиції Максима Мельника.
 
Для того щоб звернення було розглянуто на сесії Ірпінської міської ради, петиції потрібно набрати 300 голосів.
 
Як відомо, Максим Мельник є одним із забудовників Ірпеня.
 
Нагадаємо, колишній очільник Податкової академії Петро Мельник помер від двосторонньої пневмонії 16 грудня у віці 61 рік. Він очолював заклад освіти з 1991 року, який тоді мав назву Ірпінський індустріальний коледж.
 
Мельник залишався його незмінним ректором до 1 серпня 2013, коли під час корупційного скандалу написав заяву про звільнення. Тоді його впіймали на хабарі за вступ до академії, а під час обшуку знайшли 30 тисяч доларів.
 
Також 1998 року Петра Мельника було обрано до Верховної Ради, де він був заступником голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.
 
В парламенті Мельник пропрацював  два строки - у 2006 році був знову обраний по багатомандатному округу від Партії регіонів. 
 
Нагадаємо, що прокуратура також звинувачувала Петра Мельника в незаконному відчужені нерухомого майна Національної академії державної податкової служби, однак 2017 року міський суд Ірпеня виправдав його.