Артем Ситник спростовує чутки, що його дружина отримала гроші за продаж будинку в Криму

11:16, 20.11.2018
Артем Ситник спростовує чутки, що його дружина отримала гроші за продаж будинку в Криму

Артем Ситник змушений виправдовуватися через чутки про незаконний продаж землі в окупованому Криму

Директор НАБУ Артем Ситник переконує, що його дружина не отримувала грошей за продає будинку в Криму, бо майно на окупованій території не продається.

Будинок у Криму нікуди не зникне із його декларації, доки його не продадуть відповідно до вимог українського законодавства.

Про це він розповів виданню TheБабель.

У дружини Артема Ситника Анни були чотири сотки в курортній зоні В'язовий Гай у Нахімовському районі Севастополя. У ТСН повідомили, що 1 серпня 2017 року цю ділянку продали і сплатили мито в бюджет Росії, яка незаконно окупувала півострів.

Артем Ситник пояснив, що в січні 2015 року, ще до його призначення директором Національного антикорупційного бюро, вони з дружиною розуміли, що їздити в Крим і розпоряджатися землею вони не зможуть.

«Тому моя дружина в українського нотаріуса зробила довіреність на знайому, щоб та розпоряджалася землею. Я в січні 2015 року дав свою згоду як член подружжя. Після того донині юридично значущих дій ні я, ні дружина не вчиняли», — запевнив Артем Ситник.

Він наголосив, що з того часу цю кримську землю його дружина не контролювала.

Однак директор НАБУ заявив, що і далі вказуватиме цю ділянку в своїй декларації, бо за українським законодавством вона не продана і грошей за неї вони не отримували.

«В декларацію я ставив і буду ставити ділянку до того часу, доки вона не буде переоформлена за українським законодавством, бо за українським законодавством вона не продана. Доходу ні я, ні моя дружина від продажу землі не отримали з 2015 року. Я не виключаю, що після того, як продаж цієї землі буде оформлений за українським законодавством і ми отримаємо дохід від нього, вони будуть у декларації. Поки ні того, ні іншого не сталося», — сказав Артем Ситник.

Нагадаємо, 2 листопада Окружний адміністративний суд Києва визнав, що Артем Ситник незаконно пройшов спецперевірку Фіскальної служби для призначення директором НАБУ.

Позов до ДФС подала юридична компанія «Студія права» ще в 2016 році. Компанія звинувачувала Фіскальну службу у наданні «неправдивої інформації про достовірність відомостей у декларації про майно Ситника».

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник опинився в епіцентрі корупційного скандалу через захоплення нерухомості у Києві співробітниками відомства.