Олег Фомін із 92-ї бригади помер у шпиталі після важкої травми шиї

22:03, 26.10.2018
Олег Фомін із 92-ї бригади помер у шпиталі після важкої травми шиї

Олег Фомін отримав важку травму у серпні 2017 року (фото: Анна Шевченко / Facebook)

У Львіському госпіталі помер травмований старший солдат 92-ї бригади Олег Фомін з позивним "Фома".

"Сьогодні о 2:00 годині ночі перестало битися серце кулеметника 92 бригади Олега Фоміна. Він був справжнім бійцем, відважно воював з ворогом, а потім довгий час змагався за своє життя з наслідками важкої травми", - написала львівська волонтерка Анна Шевченко.

Олег Фомін народився 1991 року в селі Улянівці Олександрійського району Кіровоградської області. Після школи працював охоронцем у місцевому агропідприємстві.

Згодом він одружився, у подружжя народилося двоє доньок.

Спочатку війни на Донбасі він сам пішов до воєнкомату. Спочатку служив у 37-му мотопіхотному батальйоні, який згодом став частиною 57-ї бригади.

Олег Фомін брав участь в обороні Широкіного у квітні 2015 року, згодом - поблизу Павлополя, Чермалика. Він був кулеметником, навідником БТРу.

По завершенню першого контракту із ЗСУ повернувся додому. але за декілька місяців підписав новий та став до лав 22-го батальйону 92-ї бригади.

Травму хребта чоловік отримав неподалік Оленівки на Донеччині.

"Нам дали вихідний день, це було 19.08.17 р. , хлопці розбіглись хто куди, а я вирішив піти покупатися на водосховище. Пірнув і …. Все. Витягли мене місцеві і повезли в цивільну лікарню", - розповідав він волонтерам.

Чоловіка лікували у Курахово, потім перевезли в Покровськ, далі - в обласну лікарню ім. мечникова в Дніпрі, згодом в Одесу і, нарешті, до Львова.

Олег Фомін після травми не міг рухатися, а через постійне перебування у ліжку його тіло почали вкривати пролежні.

За травмованим бійцем доглядала дружина, волонтери, які збирали гроші на його лікування, а також поранені побратими, які лікувалися в госпіталі.



На світлинах львіських волонтерів Олег Фомін сфотографований разом із Юліаном Циганком, який допомагав дбати за побратима. На жаль, Юліан Циганко помер у шпиталі 16 жовтня.



Прощання із Олегом Фоміним заплановано у Львові 27 жовтня в капличці на вулиці Пекарській. Згодом його тіло повезуть на Кіровоградщину, де і відбудеться поховання.