Вбивство Захарченка організувала ФСБ - розвідка України

11:15, 07.09.2018
Знищення Олександра Захарченка 31 серпня в окупованому Донецьку було організовано ФСБ Росії.
 
Про це в ефірі "5 каналу" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
 
"Справді, за даними воєнної розвідки України, за знищенням Захарченка стоїть ФСБ. Зрозуміло, що вони ж будуть намагатися звинуватити українську сторону в проведенні, як вони називають терористичного акту, для того, щоб потім висувати нам якісь звинувачення", - сказав він.
 
Скібіцький додав, що ліквідація Захарченка - це подія, яку прогнозували, тому що всі одіозні лідери так званих ЛНР і ДНР знищені. Ті, які безпосередньо брали активну участь у подіях 2014 року і ті, які можуть стати свідками в міжнародних судах щодо агресії Росії проти України.
 
"Але є достовірна інформація, що кафе "Сепар" довгий період часу було під безпосереднім контролем ФСБ. Крім того, за нашими даними, цей ресторан був повністю обладнаний в оперативному плані. Там можна було знімати і відео-, і аудіоінформацію. І ФСБ Росії знали всі заходи, що їх проводив Захарченко в цьому кафе", - додав Скібіцький.
 
Він наголосив, що СБУ не змогла б закласти вибухівку в тому кафе, "тому що все реально на контролі було у Росії".
 
На даний момент, як зазначив Скібіцький, в Донецьку перебуває група співробітників ФСБ, яка знищує докази своєї причетності до вбивства.
 
А ліквідація ватажка терористів відбулася через боротьбу за сфери впливу між силовими структурами Росії.
 
Також за словами представника розвідки, зараз офіцери ФСБ підбирають нового голову російської окупаційної адміністрації.
 
Нагадаємо, ватажка донецьких терористів Олександра Захарченка, який був формальним керівником "ДНР", підірвали в кафе "Сєпар" в центрі окупованого Донецька на бульварі Пушкіна 31 серпня.
 
При цьому метою кілерів в Донецьку міг бути зовсім не ватажок ДНР Олександр Захарченко.Швидше за все, вони полювали на Олександра Тимофєєва ("Ташкент"). Таку думку висловив координатор російського проекту "Доброволец.орг", що займається відправкою найманців на Донбас, Михайло Полинков.
 
Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков в свою чергу занепокоївся напруженістю на Донбасі через вбивство Захарченка.
 
Голова так званої ради міністрів окупантів ЛНР Сергій Козлов заявив, що після вбивства ватажка ДНР Олександра Захарченка їде з окупованого Луганська.
 
А глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив про зрив зустрічі лідерів "четвірки нормандського формату", звинувативши Україну у вбивстві Олександра Захарченка.
 
Росія розслідує вбивство Захарченка як громадянина Росії.
 
Вбитого ватажка окупантів ДНР Олександра Захарченка ховали в Донецьку в закритій труні. 
 
Пізніше в російських ЗМІ писали, що саме ФСБ зацікавлена в пошуку вбивць Захарченка і там нібито вже знають, кого треба шукати. За останніми даними, вибухівку заклали не в люстру, а в вивіску над входом в кафе "Сєпар" - ту саму, на якій красувався Чебурашка у камуфляжі