Надія Савченко вимагає стягнути 1 гривню з прокурора за порівняння її з армійцями Росії

14:10, 08.08.2018
Надія Савченко вимагає стягнути 1 гривню з прокурора за порівняння її з армійцями Росії

Савченко просить стягнути з відповідача на свою користь 1 гривню за моральну шкоду (фото: соцмережі)

Надія Савченко просить суд стягнути 1 гривню моральної шкоди з Головної військової прокуратури і зобов'язати її видалити з інтернету інформацію, що ганьбить депутатку.
 
Відповідний позов надійшов до Деснянського райсуду Києва, за місцем проживання Савченко, але той 2 серпня передав його до Солом'янського райсуду, за місцем перебування відповідача
 
Депутат просить суд визнати недостовірною та такою, що принижує честь і гідність, порушує право на недоторканість її ділової репутації інформацію, поширену відповідачем у Шевченківському райсуді 23 березня 2018 року, при обранні запобіжного заходу.
 
Савченко вимагає зобов'язати Військову прокуратуру спростувати заяви, зроблені тоді обвинувачем Олександром Климовичем, "як такі, що не відповідають дійсності і порочать її честь, гідність та ділову репутацію, - шляхом видалення їх з усіх інтернет ресурсів".
 
Також вона просить стягнути з відповідача на свою користь 1 гривню за моральну шкоду.
 
Деснянський суд вказав, що Головна військова прокуратура Генпрокуратури розташована в Солом'янському районі Києва, тому справа не перебуває в його юрисдикції.
 
Суддя Олена Лісовська передала позов Савченко на розгляд до Солом'янського райсуду.
 
Служба безпеки України затримала Надію Савченко 22 березня після того, як Верховна Рада позбавила її депутатської недоторканності та дала дозвіл на арешт.

 

Їй закидають підготовку до обстрілу з мінометів Верховної Ради, після якого нібито мали дострілювати тих, хто вижив, просто у сесійній залі. Теракт нібито планували провести у парламенті, коли там буде Президент України та члени уряду.

 

У Верховній Раді Надія Савченко наголошувала, що ідея розбомбити парламент - мрія багатьох українців. Слідчі переконують, що Надія Савченко та Володимир Рубан з метою підготовки до теракту двічі провезли зброю із окупованої частини Донецької області. Під час другої поздки із арсеналом зброї затримали Володимира Рубана.

 

Після продовження арешту 13 липня депутатка Надія Савченко оголосила про початок нового безстрокового голодування.
 
24 липня нардеп Надія Савченко, обвинувачена у підготовці терактів і повалення держаної влади, не пройшла заплановану на 24 липня психофізіологічну експертизу на поліграфі.