Надія Савченко планує повернутися на роботу в Раду

11:55, 16.04.2019
Надія Савченко планує повернутися на роботу в Раду

Надія Савченко увійшла до Верховної Ради за багатомандатним округом від "Батьківщини" (фото з відкритих джерел)

Адвокат Надії Савченко Олександр Шадрін заявив, що звільнена з-під варти народна депутатка, яку підозрюють в організації теракту в парламенті, планує повернутися до роботи у Верховній Раді.
 
Про це повідомляє "Громадське".
 
За його словами, звільнення Савченко з-під варти - це подія, якої захисники домагалися понад рік.
 
"Савченко (ред.) планує повернутися до роботи у Верховній Раді, сподіваюся, її вже можна буде побачити на найближчих засіданнях", - сказав адвокат.
 
Захисник депутатки зазначив, що звільнення Савченко з-під варти позитивно вплине на розгляд справи, оскільки тепер "не доведеться відволікатися на запобіжні заходи й тримання під вартою", а "зосередимося на розгляді справи по суті".
 
Як відомо, до Верховної Ради Надія Савченко увійшла за багатомандатним округом від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", нині вона не входить до жодної фракції.
 
Нагадаємо, вранці 16 квітня депутат Надія Савченко та волонтер Володимир Рубан, яких підозрюють в підготовці масштабного теракту у Верховній Раді, вийшли на волю. У прокурорів була можливість внести нове клопотання про подовження запобіжного заходу, але в них не виявилося заздалегідь підготовленого бланку клопотання, датованого 16 квітня.
 
Водночас адвокат у справі Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко висловила думку, що Надію Савченко та Володимира Рубана звільнили на знак відданості новій владі, яка може прийти в разі перемоги кандидата Володимира Зеленського.