На Донеччині безпілотник ОБСЄ потрапив під обстріл

12:28, 16.06.2018
На Донеччині безпілотник ОБСЄ потрапив під обстріл

Вранці 15 червня бойовики "ДНР" стріляли із зенітно-ракетного комплексу в напрямку безпілотника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.


Про це йдеться в звіті місії.


"15 червня о 5:06 безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії, який пролітав над н.п. Бетманово (кол. Червоний Партизан, непідконтрольний уряду, 23 км на північний схід від Донецька), зафіксував конденсаційний слід від ракети", - йдеться в звіті.


Після цього безпілотник виявив зенітно-ракетний комплекс (ЗРК; 9K33 "Оса"), розміщений в порушення лінії відведення озброєння на відстані близько 2 км на північний захід від н.п. Пантелеймонівка (непідконтрольний уряду, 26 км на північний схід від Донецька) і приблизно в 4 км на північний схід від району польоту БПЛА.


СММ ОБСЄ зафіксувала, як із ЗРК була випущена друга ракета в напрямку безпілотника, балістична траєкторія польоту якої також проходила істотно нижче за висоту, на якій пролітав БПЛА.


"Через приблизно три хвилини безпілотник зафіксував, імовірно, зенітну установку (ЗУ-23, 23 мм), розміщену біля ЗРК, з якої було також проведено декілька пострілів в напрямку БПЛА. За оцінкою СММ, вогонь вівся по БПЛА, який повернули на базу", - йдеться в звіті.


У Місії підкреслили, що під час інциденту безпілотник був у робочому стані.


Повідомляється, що раніше місія в установленому порядку повідомила про політ БПЛА в даному секторі.