Пола Манафорта арештували

22:00, 15.06.2018
Пола Манафорта арештували

Скандал навколо Пола Манафорта розгорівся після публікації Сергієм лещенком так званої "чорної бухгалтерії" Патрії Регіонів (фото: ЕРА)

Екс-очільника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта арештували до початку розгляду справи в суді.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Федеральна суддя у Вашингтоні Еймі Берман Джексон скасувала перебування Манафорта під домашнім арештом і прийняла рішення про взяття його під варту після того, як адвокати спеціального прокурора Роберта Мюллера повідомили, що Манафорт намагався втрутитися у справи свідків, перешкоджав правосуддю.

Суддя зазначила, що Манафорт зловживав довірою, наданою йому півроку тому під час рішення про домашній арешт.

"Я не маю апетиту на це. Але кінець кінців, я не можу заплющити свої очі. Ви зловживали довірою, наданою вам", - заявила суддя Еймі Джексон під час суду у Вашингтоні.

Суди у справі Пола Манафорта мають розпочатися у Вірджинії 25 липня.

Пол Манафорт усі звинувачення відкидає.

8 червня у США проти Манафорта та його соратника Костянтина Килимника висунуто офіційні обвинувачення у перешкоджанні правосуддю у зв’язку зі справою, пов’язаню з роботою в Україні на підтримку Віктора Януковича.

Як повідомляла "УМ", Нагадаємо, Пола Манафорта та його соратника Річарда Гейтса звинувачують у перешкоджанні діяльності урядових установ США, відмиванні грошей, несплаті податків, шахрайстві та роботі в якості лобіста іноземної установи без реєстрації, що є кримінальним злочином у США.

Журналістам вдалося дізнатися, що в Україні Пол Манафорт керував тіньовим урядом.

Також у США розслідують причетність Пола Манафорта та його роль у втручанні Росії у вибори в США. Наразі відомо, що за час роботи на Віктора Януковича Пол Манафорт 18 разів літав до Росії.

Ім’я Пола Манафорта у контесті причетності до російського впливу на вибори згадувала скандальна Настя Рибка, яка була на яхті російського олігарха Олега Дерипаски разом із високопосадеовцем уряду РФ Сергієм Приходьком. За даними розслідування "Фонду боротьби з корупцією" Олексія Навального ланцюжок співпраці виглядав так: керівництво Росії (ймовірно Володимир Путін) - Сергій Приходько - Олег Дерипаска - Пол Манафорт - Дональд Трамп або його син чи ще хтось наближений до президента США.