В Одесі напали на лідера місцевого Автомайдану Віталія Устименка

17:20, 05.06.2018
В Одесі напали на лідера місцевого Автомайдану Віталія Устименка

Напад на Віталія Устименка (скріншот відео)

В Одесі двоє чоловіків із ножем напали на місцевого проукраїнського активіста, лідера одеського Автомайдану Віталія Устименка.

Про це Віталій Устименко розповів під час онлайн-трансляці у Facebook на сторінці Олега Шпака.

"Тільки що на мене двоє напали. Ми з другом вийшли з редакції "Суспільного телебачення", відійшли буквально 10 метрів, і на мене напали. Намагались потрапити ножем у нирки, я так зрозумів, але пробили мені стегно, сідницю. Напали ззаду", - розповів про напад Віталій Устименко.

Він розповів, що нападники почали бити його в голову, повалили на асфальт, а потім поранили ножем.



Напад трапився на вулиці Фонтанська дорога.

На місці подій працювали слідчі із собаками, але про затримання нападників не повідомляється.



Одеський активіст Сергій Стерненко нагадує, що напад на Віталія Устименка відбувся майже у тому ж місці та за схожим сценарієм, як і на самого Стерненка.

"Якщо ти громадський активіст, що протистоїть місцевій владі, тебе будуть намагатись вбити", - додав Сергій Стерненко.

Нагадаємо, на Сергія Стерненка у травні двічі вчиняли замах: спочатку стріляли, а потім поранили руку та побили. Під час останнього на сьогодні нападу Сергій Стерненко зарізав нападника.

Він заявляє, що очільники поліції та прокуратури в Одесі заангажовані та мають у кримінальних провадженнях щодо нього конфлікт інтересів, а напади на нього здійснюють на замовлення міського голови Геннадія Труханова через його боротьбу із незаконними забудовами.

Тому він попросив передати на розслідування його справи в інші регіони, але правоохоронці наразі заявляють, що це не можливо.

Як повідомляла "УМ", в Одесі напали на проукраїнську активістку Аліну Радченко.