Напад на Сергія Стерненка: поліція відкрила справу за статтею умисне вбивство

13:49, 25.05.2018
Напад на Сергія Стерненка: поліція відкрила справу за статтею умисне вбивство

Слідчі поліції стоять біля тіла загиблого на Фонтанці під час конфлікту зі Стерненком (Національна поліція)

В Одесі конфлікт Сергія Стернека із двома чоловіка, один із яких у результаті загинув, розслідують за статтями умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, замах на вбивство та умисне вбивство.

Про це повідомляє ГУ Нацональної поліції в Одеській області.

"Вказану подію кваліфіковано за ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) та ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Триває слідство", - вказано у повідомленні.

При цьому не вказано кому із фігурантів пред’являють звинувачення.



Як відзначає видання "Думская", статтю про умисне вбивство, в якому, наймовірніше, звинувачують Сергія Стерненка, можуть перекваліфікувати на необхідну самооборону.

Видання вказує на те, що нападники були без зброї, а ніж, яким Сергій Стерненко завдав смертельного удару, належав йому.

Водночас особу загиблого нападника встановлено, хоча його ім’я не розголошується. У нього на тілі було татуювання, яке вказує на приналежність до десантників, у соцмережах з’являлися повідомлення, що загиблий - ветеран 25-ї бригади ДШВ України.

Нагадаємо, на Сергія Стерненка вчинили замах надвечір 24 травня. Одного із нападників убив ножем одеський активіст, іншому вдалося втекти, але його знайшла та затримала поліція.