У Кемерові зібрали інформацію про 85 осіб, які зникли в період пожежі в ТРЦ

15:57, 27.03.2018
У Кемерові зібрали інформацію про 85 осіб, які зникли в період пожежі в ТРЦ

Чоловік із портретами загиблих у Кемерові (Кирилл Кухмарь / ТАСС)

Ініціативна група заявляє, що має дані про зникнення 85 осіб в період пожежі в ТРЦ "Зимова вишня" у Кемерові, прізвища та імена осіб не повторюються, а більшість із людей зі списку - діти від 10 до 13 років.

Таку інформацію опублікував російський "Інтерфакс".

"Дані отримані особисто, поштою та смс. Прізвища не повторюються. 70% зниклих безвісти - діти, середній вік - 10-13 років", – сказав неназваний співрозмовник агентства в штабі, створеному родичами жертв пожежі.

Він зазначив, що дані планують передати в поліцію.

Раніше у вівторок член ініціативної групи Расим Яролієв, який складає на площі альтернативний список зниклих без вісти під час пожежі, повідомив, що йому надали інформацію про 78 зниклих, з яких близько 70 – діти.

Нагадаємо, у Кемерові близько 16:00 за місцевим часом у неділю, 25 березня, спалахнула пожежа. За офіційними повідомленнями у вогні загинуло 64 особи, серед них десятки дітей. Їх нібито зачинили у кінотеатрі, а коли спалахнув вогонь, двері так і не відкрили.

У Кемерово 27 березня прибув Володимир Путін, згодом сталов ідомо про триденну жалобу, оголошену в Росії у зв’язку із трагедією, однак напередодні, 26 березня, коли лідери різних країн висловлювали співчуття родичам загиблих, на сайтах президента та уряду Росії, а також їх сторінках у соцмережах, офіційних коментарів від керівників РФ не з’являлося.

27 березня в місті відбувся несанкціонований мітинг, на якому зібралося понад 5 тисяч осіб. Вони вимагали знайти та покарати винних у трагедії, скандували "вбивці" та вимагали відставки голови регіону та, навіть, президента Росії. На мітингу головними спікерами були люди, які втратили рідних у пожежі в ТРЦ "Зимова вишня".