Терористи на Донбасі збільшили кількість обстрілів за добу майже в 4 рази

12:30, 07.02.2018
Терористи на Донбасі збільшили кількість обстрілів за добу майже в 4 рази

Український військовий спостерігає за противником на лінії фронту (Прес-центр штабу АТО / Facebook)

Терористи на Донбасі 6 лютого збільшили кількість обстрілів українських позицій майже у 4 рази: з початку лютого повідомлялося про 2-4 зафіксованих за добу фактів агресії, а минулої доби їх раптово стало 14.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Загалом, минулої доби, зафіксовано 14 прицільних обстрілів з боку загарбників", - ідеться в повідомленні.

На Луганському напрямку, за темної пори доби, ворог активізувався біля Троїцького – окупанти неодноразово вели вогонь по наших позиціях зі 120-мм мінометів, зенітної установки та великокаліберних кулеметів.

З протитанкового ракетного комплексу противник обстрілював оборонців Кримського, з гранатометів – захисників Катеринівки, а зі стрілецької зброї незаконні збройні формування порушували перемиря неподалік Станиці Луганської.

За світлої пори доби, російський агресор вів вогонь з мінометів калібру 120 і 82-мм неподалік Новозванівки, а по позиціях поблизу Новоолександрівки загарбники стріляли з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку основна ворожа вогнева активність була зосереджена на Приазов’ї. Зокрема, міномети калібру 120-мм і 82-мм, гранатомети та великокаліберні кулемети бойовики застосували біля Лебединського. З 82-мм міномету та піхотного озброєння російсько-окупаційні підрозділи вели вогонь по українських опорних пунктах поблизу Павлополя, а з мінометів калібру 120-мм – у районі Широкиного.

Крім того, неподалік Богданівки противник здійснив обстріл з озброєння БМП, а біля Водяного – зі стрілецької зброї.

Унаслідок ворожого вогню троє українських воїнів зазнали поранень, ще один – отримав бойове травмування.

Нагадаємо, 2 лютого за 2 кілометри від лінії фронту вглиб окупованих територій обстріляли спостерігачів СММ ОБСЄ.