Біля Ясинуватої обстріляли патруль ОБСЄ

11:08, 03.02.2018
Біля Ясинуватої обстріляли патруль ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ під час патрулювання - ілюстративне зображення (OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine / Facebook)

Спостерігачі СММ ОБСЄ потрапили на окупованій території за 2 кілометри від селища Ясинувата під обстріл зі стрілецької зброї у п’ятницю, 2 лютого.

Про це повідомляє СММ ОБСЄ в оперативному звіті.

"Коли о 14:08 п’ятеро членів патруля стояли між броньованими автомобілями СММ, вони почули, як над їхніми головами зі свистом пролетіли 3 кулі з заходу на схід, і побачили, що одна з куль влучила за 10–15 метрів на схід від них", - ідеться в повідомленні.

Під час обстрілу патруль СММ у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях перебував на покинутій автозаправній станції на автошляху М04, приблизно за 2,5 км на південний захід від підконтрольного «ДНР» м. Ясинувата (16 км на північний схід від Донецька), орієнтовно за 2 км на схід від лінії зіткнення.

Варто відзначити, що наймасовіша стрілецька зброя на лінії фронту - автомати Калашникова, які мають прицільну дальність 700-1000 метрів, а ефективна дальність вогню кулемета Калашникова - до півтора кілометра.