Vodafone відмовився ремонтувати обладнання у ДНР без гарантій безпеки

21:54, 24.01.2018
Для ремонту зв'язку в самопроголошеній Донецької Народній Республіці компанія Vodafone-Україна вимагає надати їй гарантії безпеки. Компанія Vodafone-Україна не може перевірити чи відремонтувати своє обладнання без гарантій безпеки на окупованій території Донецької області. Про це заявила начальник відділу зі зв'язків з громадськістю компанії Вікторія Рубан, повідомляє Радіо Свобода.
 
"Неможливо таке. Ми працюємо відповідно до українського законодавства. Ми працюємо за українськими ліцензіями, виданими нам Україною. Чинне законодавство нам забороняє працювати або вести будь-яку господарську або комерційну діяльність на непідконтрольній території", - заявила Рубан.
 
Вона зазначила, що в разі отримання офіційного дозволу на в'їзд на непідконтрольну територію, компанія нікого туди не надсилатиме без гарантій безпеки.
 
"На свій страх і ризик, ми, звичайно, робити цього не будемо. Тому що ніхто не візьме на себе відповідальність ризикувати життями людей... Якщо ніхто не може гарантувати їхню безпеку, то, звичайно, ніхто туди наших фахівців не відправить", - додала вона.