У Харкові нагородили співробітниць «Укрпошти» за допомогу в затриманні терориста

15:38, 03.01.2018
У Харкові нагородили співробітниць «Укрпошти» за допомогу в затриманні терориста

Працівниця "Укрпошти" під час нагородження. (Фото МВС України)

Наказами Міністерства внутрішніх справ нагороджено подарунками чотирьох громадян за сміливість і рішучість, яку вони виявили під час звільнення заручників, захоплених у відділенні "Укрпошти" у Харкові 30 грудня  .

 

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у середу.

 

Зазначається, що жіночі годинники отримали оператори відділення "Укрпошти" Ганна Коропець та Олена Лук’яненко, начальник цього відділення – Вікторія Мущир, а також чоловічий годинник отримав приватний підприємець Олексій Маврін.

 

Окрім того, "за зразкове виконання службових обов’язків та відданість Присязі" наказами МВС нагрудні знаки "За відвагу в службі" отримали поліцейські, які брали участь у спецоперації зі звільнення заручників.

 

"Хочу сказати дуже теплі слова небайдужим офіцерам та громадянам в місті Харкові, які працювали чітко та злагоджено. На щастя, силовий захват був непотрібний. До такої безкровної реалізації призвела робота переговірників, психологів, а також повна взаємодія та комунікація між працівниками оперативного підрозділу та самими заручниками", - сказав голова Нацполіції Сергій Князєв

 

Він подякував і громадянам, і співробітниками поліції,які допомогли знешкодити зловмисника без жертв.

 

Як повідомляла «УМ», вдень 30 грудня в Харкові Володимир Безух захопив відділення "Укрпошти" на вулиці Шевченка, взявши в заручники людей і погрожуючи вибухівкою. До вечора будівлю і людей звільнили, а зловмисника затримали.

 

Серед переговорників були батько "терориста", якого він не слухав, і знайомий зі школи, психолог Вадим Безуглий, який розмовляв зі зловмисником через двері, вікно й телефоном.

 

 За словами Безуглого, Безух був п'яний, перебуваючи на пошті, і його стан можна описати як "галюциногенну маячню".

 

За фактом подій у Харкові відкрито кримінальне провадження, Безуху загрожує до 15 років.