У Москві затримали екс-керівника Держуправління справами Ігоря Бакая за обман найбагатших людей Росії

14:35, 31.10.2017
У Москві затримали екс-керівника Держуправління справами Ігоря Бакая за обман найбагатших людей Росії

Ігор Бакай із сім’єю вели роскошне життя в Пімосков’ї та часто подорожували закордон (ілюстрація із відкритих джерел)

Ігора Бакая затримали за те, що він обманним шляхом заволодів грошима 10 осіб, серед них - Алішер Усманов, який входить до п’ятірки найбагатших людей Росії.

Про це інформує ТСН.

За даними джерел, екс-чиновника звинувачують у тому, що він обманним шляхом заволодів фінансами сторонніх осіб. На нього є 10 заяв від ошуканих і серед них заява від російського мільярдера Алішера Усманова (наразі він 5-й у рейтингу багатіїв Росії), який нібито позичив Бакаю 9 мільйонів доларів.

Повідомляється, що разом з Бакаєм були затримані його бухгалтер та помічник Костянтин. Сьогодні, 31 жовтня, помічника та бухгалтера відпустили зі слідчого ізолятора, а сам Бакай залишився під вартою.

Нагадаємо, Ігор Бакай втік з України у кінці 2004 року. Він керував Державним управлінням справами, яке при ньому стало ледь не найскандальнішим корупційним відомством у державі та отримало прізвисько "ДУСя".

Ігоря Бакая в Україні підозрюють в участі в незаконному продажі майнових комплексів "Готель "Дніпро", "Готель "Україна", а також нерухомості Національного комплексу "Експоцентр України". Його звинувачують у привласненні майна в особливо великих розмірах. Після Помаранчевої революції Ігор Бакай навіть потрапив до міжнародного розшуку, але йому вдалося безперешкодно отримати російське громадянство та проживати в Москві разом із сім’єю.

Як повідомляє видання "Обозреватель", Ігор Бакай намагався побудувати в Росії нову фінансову піраміду, а в 2012 році спробував займатися агробізнесом.

Він позичав гроші у людей з оточення Дмітрія Мєдвєдєва, але не зміг їх повернути. 

В українській Генеральній прокуратурі прокоментували затримання Ігоря Бакая: російські правоохоронці не направляли жодних запитів до українських правоохоронців, які б стосувалися затриманого в Москві колишнього керівника Держуправління справами та голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Бакая.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Офіційні папери до нас не заходили. Більше того, наскільки нам відомо, він не перебуває на даний час у міжнародному розшуку", - зазначив Єнін.

Як повідомляла "УМ", у 2010 році з майна Ігоря Бакая в Україні суд зняв арешт.