Поблизу Широкиного намагаються зайняти «сіру зону» бойовики (фото)

22:10, 23.10.2017
Поблизу Широкиного намагаються зайняти «сіру зону» бойовики (фото)

Бійці ЗСУ відстежують маневри ворога.

Бойовики терористичної ДНР і російські окупанти регулярно продовжують провокації та намагаються зайняти "сіру зону" поблизу селища Широкине на приморському напрямку. Відстань між позиціями ЗСУ і ворогом скоротилася з кілометра до 500-600 метрів.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у понеділок ввечері.

 

"Ворог регулярно випробовує на міцність українських воїнів, регулярно веде вогонь по нашим позиціям із великокаліберних кулеметів, а цього ранку долучилися ще й міномети", - йдеться у повідомленні.

 

 

Так, військовослужбовець ЗСУ Вадим С. каже, що минула ніч видалась дуже неспокійною. Він розповів, що вночі бойовики стріляли з мінометів 82-го калібру.

 

"Били дуже прицільно, але, на щастя, обійшлося без втрат. Ми постійно слідкуємо за обстановкою, на провокації не ведемося. Останнім часом ситуація пішла на загострення", - зазначив санінструктор Вадим.

 

І додав: "Бойовики намагаються прокопатися і зайняти так звану "сіру зону", щоб підкрастися до нас поближче. Якщо раніше відстань між нами була кілометр і більше, то зараз – 500-600 метрів".

 

Бійці запевняють, що до зими підготувалися добре. Набоїв, дров та медикаментів вистачає. Настрій бойовий.

 

 

Зокрема, інший український військовослужбовець Микола розповів, що останнім часом бойовики відверто зневажають перемир’я.

 

"Вони постійно порушують усі перемир’я та Мінські угоди. У нас тут літають і СПГ, мінами нас криють, буває гатять із крупного калібру "Бехи" чи "Зенітки". А стрілкотня не замовкає цілодобово. Сєпари раніше гатили тільки вночі, бо вдень працювала ОБСЄ. А зараз можуть і вдень постріляти. Тому ОБСЄшники до нас більше не їздять – небезпечно", - зазначив боєць.

 

Нагадаємо, селище Широкине – село у Волноваському районі Донецької області, яке розташоване біля Азовського моря, недалеко від Маріуполя.

 

Як повідомляла «УМ», в останні дні основна активність російсько-окупаційних угруповань у районі проведення АТО фіксувалась на приморському напрямку.