На Рівненщині поховають майданівця-прикордонника Федора Пляшка із 14-ї бригади

15:06, 25.07.2017
На Рівненщині поховають майданівця-прикордонника Федора Пляшка із 14-ї бригади

Федір Пляшко, який багато років охороняв кордон України, загинув на Луганщині

У Дубровицькому районі на Рівненщині попрощалися із загиблим бійцем 14-ї окремої механізованої бригади України Федором Пляшком.

Його тіло доставили із Луганщини, де він служив у районі м. Щастя та Старий Айдар.

Коли авто Цивільно-військового співробітництва "Евакуація 200" приїхало у рідне для чоловіка село Озерськ, люди зустрічали його на колінах.


Фото Любові Климчук

"В очікуванні траурної процесії, стала біля групи чоловіків, поруч із пам"ятником Тарасу Шевченку на майдані Злагоди. Один із них схвильовано говорив: "А знаєте, скільки ми з Федєю колисок зробили?! Разом працювали в переробному цеху лісгоспу. Які руки в нього золоті! Були... І серце мав добре... Хату, вважай, власними руками звів. А от пожити у ній не встиг", - написала у Facebook Оксана Слободзян.




Мама Федора Пляшка крізь сльози каже: "Я просила не йти... А він Україну любив понад усе. Я новини щодня дивилася, вслухалася в кожне слово... Не стало...".

"Колишній прикордонник, учасник Майдану, батько, дідусь, чоловік, син, прекрасний столяр, різьбяр, картини малював. Пішов добровільно на війну у 2014. В травні 2017 підписав контракт, попросився на першу лінію. Ось так... Декілька рядків: був, жив, робив, служив. Не стало ЛЮДИНИ", - відзначає Оксана Слободзян.



Федір Пляшко був із великої родини: шестеро синів та дві доньки виховали його батьки.



Сам він виховав трьох синів, які вже мають своїх дітей.



"Смерть бійців, що захищають нашу Батьківщину, - завжди величезна трагедія. Особливо важко сприйняти таку новину зараз - під час так званого перемир'я. Від імені керівництва Рівненської області та від себе особисто висловлюю щирі співчуття родині Федіра Петровича та його бойовим товаришам", - відзначив голова Рівненської РДА Олексій Муляренко.

Співчуття родині висловив і народний депутат Василь Яніцький.