Гранатометник Ігор Кистерний загинув від кулі снайпера, що влучила йому в серце

10:46, 16.07.2017
Гранатометник Ігор Кистерний загинув від кулі снайпера, що влучила йому в серце

Ігор Кистерний загинув майже опівночі 14 липня на Луганщині (із соцмереж)

Ігор Кистерний, командир взводу гранатометників із Чернігівщини, загинув 14 липня близько опівночі поблизу Новотошківського на Луганщинів від кулі снайпера, що влучила йому в серце.

"Чернігівщина знову у жалобі... 14 липня 2017 року, в Луганській області о 22-55 від кулі снайпера російсько-терористичних бандформувань загинув військовослужбовець військової служби за контрактом старший сержант Кистерний Ігор Миколайович, 1984 р.н. уродженець м. Семенівка, Чернігівської області", - повідомив Чернігівський обласний військовий комісаріат у Facebook.

Про бій в районі Новотошківського повідомив і Штаб АТО.

"Цієї ночі відбулось і бойове зіткнення українських військ з противником. Майже з опівночі і до 2 ночі в районі Новотошківського група бойовиків безуспішно намагалась наблизитись до наших позицій. Нажаль в ході цих бойових дій один український захисник загинув", - традиційно проінформували в штабі АТО, не вказуючи прізвища та імені, а також обставин загибелі військового.



Журналіст Назар Приходько, пов'язаний із 131 розвідбатальйоном, розповів, що куля поцілила у серце Ігоря Кистерного із відстані 500-600 метрів.

"Тобі було 33, вік Ісуса Христа. Ти його не пережив, проте я впевнений - ти вже поруч з ним тримаєш над нами небо", - написав Назар Приходько.



33-річний Ігор Кистерний служив за контрактом у 13-му окремому мотопіхотному батальйоні "Чернігів-1" 58-ї окремої мотопіхотної бригади.

Він командував взводом гранатометників роти вогневої підтримки батальйону.

Народився та виріс захисник у місті Семенівка Чернігівської області. Ймовірно, там його і поховають, хоча офіційних повідомлень про час та місце прощання із військовим не надходило.