Суддю-сепаратиста Едуарда Якубовського виправдали заочно

14:30, 29.06.2017

Селидівський міський суд Донецької області виправдав так званого голову "верховного суду" терористичної ДНР Едуарда Якубовського.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області у четвер.

 

Прокурори обіцяють оскаржити вирок і вже готують апеляційну скаргу до суду вищої інстанції з вимогою засудити Якубовського, оскільки санкція статті, за якою його підозрюють, передбачає позбавлення волі на термін до 15 років.

 

"Прокуратура Донецької області категорично не погоджується з рішенням суду, що виправдав громадянина Росії Якубовського, який нині співпрацює з ДНР та обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 258-3 ККУ (участь у терористичній організації)", - заявили у прокуратурі області.

 

Прокуратура вважає рішення Селидівського міськсуду незаконним, оскільки фактично він "не дослідив докази, зібрані стороною обвинувачення".

 

Щодо Якувовського сторона обвинувачення додає: "Його судять заочно, оскільки він продовжує працювати на терористів та перебуває на непідконтрольній українському уряду території".

 

Селидівський міськсуд оголосив вирок ще 12 червня, зазначивши, що Якубовського необхідно "визнати невинуватим та виправдати у зв’язку з недоведеністю стороною обвинувачення вчинення кримінальне правопорушення, в якому обвинувачується особа".