Добровольців Аміну Окуєву і Адама Осмаєва намагалися застрелити з Глока (фото)

19:59, 01.06.2017
Добровольців Аміну Окуєву і Адама Осмаєва намагалися застрелити з Глока (фото)

На місці замаху на Окуєву і Осмаєва. (Фото УП і Нацполіції Києва)

Кілер намагався вбити колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва на Подолі у Києві в четвер.

 

Для цього зловмисник домовився із подружжям про зустріч, представившись іноземним журналістом.

 

Про це повідомив речник МВС Артем Шевченко у Facebook.

 

За даними поліції Києва, стрілянина сталася на вулиці Кирилівській, що на київському Подолі  о 16:49. Вогнепальні поранення отримали двоє чоловіків.

 

За словами Шевченка, «стався зухвалий і підступний збройний напад на патріотів України, учасників АТО, добровольців, які у 2014 році захищали на фронті країну у лавах батальйону поліції "Київ-2"Аміну Окуєву і Адама Осмаєва».

 

«Нападник під виглядом іноземного журналіста втерся у довіру, нібито хотів взяти інтервью, наблизився до них, відкрив вогонь з пістолета, поранив Адама. Його дружина з метою самозахисту і відбиття нападу відкрила вогонь у відповідь і тяжко поранила стрільця», - написав Шевченко.

 

Оперативники з’ясували, що нападник представився іноземним журналістом з видання La Monde і попередньо домовився із подружжям про зустріч.

 

 

Пізніше стало відомо,що кілер відкрив вогонь коли подружжя сіло в автомобіль. Зокрема, він дістав із коробки пістолет Glock і вистрелив у груди Адаму Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета зробила кілька пострілів у стрілка із пістолета Макарова.

 

 

Правоохоронці розглядають як основну версію вчинення злочину "патріотичну позицію подружжя".

 

За фактом замаху на вбивство двох і більше осіб поліція почала кримінальне провадження за статтею 15 і частиною 2 статті 115 ККУ.

 

Поліція заявляє, що за попередньою інформацією, чоловік, що представився французьким журналістом, нещодавно прибув до України з Росії із Брянської області.

 

При ньому знайшли документи громадянина України Олександра Дакара. Правоохоронці наразі перевіряють їхню справжність.

 

Згодом Артем Шевченко повідомив, що на місці події знайшли три пістолети: два ПМ і один іноземний Glok. 

 

Нагадаємо, що на місці стрілянини пораненим надали медичну допомогу.

 

Нагадаємо, Аміна Окуєва і Адам Осмаєв – подружжя чеченців, які різко опозиційно ставляться до режиму Рамзана Кадирова, через що змушені були емігрувати з путінської Росії до України.