У Києві перейменували проспект Ватутіна на проспект Шухевича

14:20, 01.06.2017
У Києві перейменували проспект Ватутіна на проспект Шухевича

Проспект Романа Шухевича на лівому березі Києва.

Київрада перейменувала проспект Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича під час засідання у четвер.

 

За відповідне рішення проголосували 69 депутатів Київради.

 

Таке рішення депутати зустріли оплесками і вигуками "Слава Україні – Героям слава!".

 

На засіданні був присутній син головнокомандувача УПА Романа Шухевича – народний депутат Юрій Шухевич. Він подякував депутатам за прийняття такого рішення, але відзначив, що "родимих плям більшовизму" ще багато у Києві.

 

Після цього Київрада оголосила перерву на обід.

 

Нагадаємо, 22 грудня 2016 року Київрада не змогла ухвалити рішення про перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича, оскільки це рішення не підтримала фракція "Солідарність".

 

Тоді як перейменування підтримали кияни під час громадського обговорення. Комісія з питань найменувань рекомендувала міському голові внести до Київради подання щодо перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича.

 

24 грудня 2016 року 27 громадських об’єднань Києва закликали депутатів перейменувати проспект Ватутіна на честь Шухевича.

 

Роман Шухевич – видатний український політичний та державний діяч. Був членом галицького крайового проводу Організації українських націоналістів (ОУН). Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії (УПА) та голова Секретаріату Української головної визвольної ради.

 

5 березня 1950 року Роман Шухевич загинув у бою з підрозділами НКВС в Білогорщі біля Львова.

 

Проспект Романа Шухевича розташований у Дніпровському і Деснянському районах Києва, місцевість Чорторий, житлові масиви Райдужний, Вигурівщина-Троєщина і Кибальчич.