Турчинов закликав збивати російські дрони-шпигуни (фото)

20:41, 31.05.2017
Турчинов закликав збивати російські дрони-шпигуни (фото)

Олександр Турчинов перевірив готовність фортифікаційних рубежів.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов обговорив із керівництвом Нацгвардії та СБУ питання посилення контрдиверсійної боротьби «для недопущення проникнення розвідувальних та диверсійних груп за лінію зіткнення» на Донбасі.

 

Сталося це під час перебування Турчинова у Мар'їнці та Красногорівці, повідомляє прес-служба РНБО у середу.

 

За словами, секретаря РНБО, останнім часом ворог значно активізував ведення усіх видів розвідки, у тому числі, повітряної, з порушенням державного кордону України.

 

 

"Так, з російських аеродромів на окуповану територію запускають БПЛА оперативно-тактичного рівня типу "Форпост", які пересуваються окупованою територією вздовж лінії зіткнення, збирають інформацію та корегують артилерійський вогонь по наших позиціях", - зазначив пан Турчинов.

 

Він також звернув увагу керівництва АТО на необхідність знищення оперативно-тактичної російської безпілотної техніки, яка незаконно перетинає кордон, перебуваючи на окупованій території в українському повітряному просторі.

 

"Для цього у нас є всі підстави. Незважаючи на складну оперативну ситуацію, наші бійці діють адекватно загрозам та готові дати відсіч будь-яким провокаціям  ворога", - резюмував Турчинов.

 

На передовій Турчинов також особисто перевірив готовність фортифікаційного обладнання оборонних рубежів.

 

 

«Останніми днями в Мар'їнці та Красногорівці склалася надзвичайно складна ситуація через використання ворогом потужної артилерії, мінометів та реактивних  систем залпового вогню. Російські окупаційні підрозділи ведуть вогонь не тільки по наших позиціях, але і по цивільних об'єктах, що є свідомим злочином, санкціонованим Кремлем», - сказав секретар РНБО.

 

 

І додав: «У цих містах відбувається системне руйнування об'єктів критичної інфраструктури, гинуть та дістають поранення як військові, так і цивільні, розгромлені десятки цивільних будинків, а у Красногорівці кілька днів тому обстрілами зруйновано школу, пошкоджено приміщення лікарні та цегляного заводу».

 

На його думку, міжнародна спільнота «має дати об'єктивну оцінку військовим злочинам російських гібридних військ та їх кремлівських кураторів».