ОБСЄ вимагає покарати бойовика ДНР за домагання до жінки-спостерігача

14:44, 08.05.2017

Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан засудив сексуальне домагання до члена патруля місії з боку збройного бойовика терористичної ДНР, яке мало місце у Старобешівському районі Донеччини 5 травня.

 

Про це повідомляє прес-служба місії в понеділок.

 

"Разом з усіма державами-учасницями ОБСЄ, СММ засуджує всі форми насильства по відношенню до жінок. Цей останній інцидент, в ході якого чоловік, озброєний автоматами, залякував беззбройну цивільну жінку-члена патруля СММ, використовуючи коментарі сексуального характеру, вимагає якнайшвидшої й беззастережної відповіді від так званої "Донецької народної республіки", - підкреслив пан Апакан.

 

Глава місії закликав сепаратистів ідентифікувати винного і вжити заходів для того, щоб такі ситуації не повторилися.

 

"Держави-учасниці ОБСЄ доручили неозброєним чоловікам і жінкам СММ виконувати важку роботу, і вони мають право робити це, не побоюючись фізичного або словесного нападу. Місія не потерпить жодних спроб залякати, принизити чи іншим чином втручатися в роботу її співробітників", - підкреслив Ертурул Апакан.

 

Керівництво місії також наполегливо закликає сторони конфлікту «забезпечити прийняття всіх можливих заходів для запобігання таким випадкам у майбутньому».

 

Як повідомляла «УМ», член патруля ОБСЄ жіночої статі зазнала сексуальних домагань з боку озброєного автоматом бойовика ДНР, який погрожував, що не дозволить патрулю місії рухатися в східному напрямку з Петрівського до Роздольного, доки його сексуальні вимоги не будуть задоволені.

 

Патруль залишив цей район іншим маршрутом.