Трьох російських журналістів на пустили на Євробачення через відвідини Криму

11:36, 07.05.2017
Трьох російських журналістів на пустили на Євробачення через відвідини Криму

На Євробачення не пустили журналістів, що порушили закони України

Державна прикордонна служба заборонила фотожурналісту російських інформагентств Russia Тoday і "РИА Новости" Рамілю Сітдікову та ще двом його колегам, що збиралися висвітлювати події на Євробаченні у Києві, заборонили в'їжджати до України через відвідини окупованого Криму.

"Сьогодні зранку Державна прикордонна служба не пропустила через кордон та заборонила в'їзд в Україну на 3 роки ще двом журналісткам російського видання, які порушували законодавство України та відвідували тимчасово окупований півострів через тимчасово закриті пункти пропуску", - повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян у Facebook.

Про заборону на в'їзд для Раміля Сітдікова стало відомо надвечір у суботу, 6 травня.

Директор об'єднаної дирекції фотоінформації RT Олександр Штоль заявив, що українські прикордонники пред'явили Сітдікову постанову про відмову у в'їзді в Україну, вмотивовану неможливістю підтвердити мету перебування в країні.

В інформагентстві стверджують, що акредитація в Сітдікова була оформлена "по всій формі", при собі він мав роздруківку з її підтвердженням. Однак прикордонники нібито зажадали у нього офіційний лист із запрошенням від організаторів конкурсу.

За даними сайту "Миротворець", Раміль Сітдіков неодноразово порушував правила перетину українського кордону під час відвідувань окупованого Криму.

Держприкордонслужба наголошує, що наявність акредитації на Євробачення не є документом, який надає право для перетину кордону.

"При прийнятті рішень Держприкордонслужба спільно із СБУ та Національною поліцією керуються виключно інтересами та законодавством України", - додав Олег Слободян.

Нагадаємо, що через відвідини Криму до України не пустили виконавицю від Росії Юлію Самойлову.