Співачці Юлії Самойловій заборонили в'їзд в Україну на три роки

15:37, 22.03.2017
Співачці Юлії Самойловій заборонили в'їзд в Україну на три роки

Юлії Самойловій дозволили виступити на Євробаченні, але збираються притягнути до відповідальності

У Службі безпеки України заявили, що російській співачці Юлії Самойловій заборонено в'їжджати до України протягом трьох років., тому вона не буде виступати на Євробаченні-2017 у Києві.

"Служба безпеки України заборонила в’їзд на територію України громадянці Російської Федерації Юлії Самойловій терміном на три роки", - повідомила речник відомства Олена Гітлянська.

Вона вказала на те, що рішення про заборону в'їзду прийняте на основі даних про порушення Юлією Самойловою законодавства України.

Таким чином, Юлія Самойлова не зможе виступити на Євробаченні-2017 у Києві.

Варто відзначити, що до цього народний депутат України та позаштатний радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко висловлював сумнів щодо заборони на в'їзд для російської співачки.

Антон Геращенко вважає, що Юлію Самойлову потрібно пропустити до України, але вона має понести відповідальність за порушення кордонів України.

"Таке рішення буде оптимальним з різних сторін, так як ми не забороняємо візит російської конкурсантки в Україні, а й публічно покажемо, на її прикладі, що не збираємося залишати безкарним факти порушення державного кордону України", - зазначив він.

Росія висунула свою конкурсантку без публічного конкурсу в декілька етапів, як наприклад це зробили у Білорусі.

Внутрішній відбір проводив "Пєрвий канал", що не робив багатоступеневого голосування для російських уболівальників Євробачення.

Депутат російського парламенту Віталій Мілонов розкритикував вибір учасника від Росії та вже вимагає захисту для Самойлової, але чомусь в далекій африканській країні.

"Це ж треба було додуматися - дівчину відправити одну в цей Габон. Але, врешті-решт, ми готові самі поїхати з нашими козаками і прикривати її, щоб ніяких провокацій не було. Якщо хтось буде говорити їй щось негарне, ми їх бандерівський прапор на їх морди бандерівські натягнемо, підпалимо прапор і змусимо по "майдану" бігати, і кричати "Кукуріку", - повідомив він.

Нагадаємо, що Самойлова порушила закони України, незаконно потрапивши із Росії до окупованого Крму в 2015 році.

Тоді вона взяла участь в гала-концерті "Світ спорту і добра" в Керчі.

У березні 2014 співачка Юлія Самойлова  висловлювалася про події в Україні і схвалювала дії Москви.

"Те, що наш, по суті, єдиний народ намагаються розділити і панувати над нами, - очевидно для будь-якої розсудливої ​​людини. Про все потрібно судити по справах ...", - зазначила вона.

При цьому вказала, що практично всі держави колишнього СРСР, які входять до ЄС, знаходяться у кризі. Вона тоді зазначила, що Україна потрібна Євросоюзу виключно для повокації проти Росії.