«Ви подуріли?»: реакція на захмарні гонорари українських співаків на Євробаченні

18:32, 04.05.2017
«Ви подуріли?»: реакція на захмарні гонорари українських співаків на Євробаченні

Гонорари для зірок за Євробачення-2017 вразили Юрія Винничука

Письменник Юрій Винничук обурився захмарними гонорарами українських зірок, що будуть виступати на концертах "Євробачення-2017" у Києві.

"Ви що там подуріли? На книжках пройдисвіти економлять, а на естраду - гуляй, Вася", - написав Юрій Винничук у facebook.

Його цікавить, якщо запропонувати Джамалі не 986 тисяч гривень, а, скажімо, 286 тисяч, чи відмовиться вона виступати.

"Взагалі не розумію, навіщо платити за виступ колишнім лауреатам Євробачення. Не хочуть виступати безкоштовно - не треба. Інша справа, коли є спеціальні гості з закордону. Це б я ще зрозумів", - відзначає письменник.

Юрій Винничук розпочав свій пост у Facebook з того, що повідомив - на короткометражний фільм Тетяни Білозьорової "Євробачення з Вєркою Сердючкою" виділяють 1,80 мільйона гривень.

"В країні війна, медицина жебрацька. Але гонорари і платня окремих небожителів зашкалюють", - не розуміє таких бюджетних витрат письменник.

Нагадаємо, у системі електронних тендерів Prozorro оприлюднено дані про закупівлі ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" послуг трьох відомих українських співачок у фінальній частині Євробачення на 1,59 мльйонан гривень.

Найдорожче коштуватиме виступ Джамали – 986 тисяч гривень. Руслана отримає 394 тисячі, а співачка, що навіть не виграла національного відбору, Onuka з Національним академічним оркестром народних інструментів - 213 тисяч гривень.