Ентоні Джошуа тричі відправив у нокдаун Володимира Кличка (фото)

08:10, 30.04.2017
Ентоні Джошуа тричі відправив у нокдаун Володимира Кличка (фото)

Джошуа переміг легендарного Кличка і сам став легендою.

Чинний чемпіон світу 27-річний британець Ентоні Джошуа переміг технічним нокаутом 41-річного українця Володимира Кличка в 11-му раунді на лондонському "Вемблі" в ніч на неділю за київським часом.

 

До того моменту, як рефері зупинив бій, Кличко двічі побував у нокдауні (ще в одному нокдауні він опинявся у 5-му раунді), але продовжував бій. Утім, перемогла молодість.

 

Британський боксер зберіг усі свої чемпіонські пояси у суперважкій вазі за версіями IBF, WBA Super та IBO. А от подальша кар’єра Володимира Кличка тепер під великим питанням.

 

Перші раунди суперники провели у розвідці, до того ж було помітно, що Джошуа нервував, тоді як Кличко краще рухався у ринзі і краще працював ногами.

 

Втім, у третьому раунді Джоуа пішов атаку, але Кличко контролював бій. Усе змінилося у 5-му раунді: британець провів серію атак, після якої Кличко отримав нокдаун.

 

 

Володомир доволі швидко відновився і вже у 6-му раунді таки довів справу до нокдауну, відправивши Ентоні на настил рингу після прямого правого.

 

 

Здавалося, що британець вже не встане, але він витримав удар, хоча після цього стало помітно, що нокдаун явно вплинув на нього - Джошуа почав хитатися і пропускати удари, але раунд таки витримав.

 

Саме після цього Кличку було потрібно доводити справу до перемоги, але українець вирішив не ризикувати, і, як виявилося, даремно. Наступні три раунди були дещо пасивнішими за попередні, суперники почали клінчуватись, виглядали втомленими.

 

Ближче до десятого періоду Джошуа майже повністю відновився і знову почав пресингувати Кличка, який випереджав його за очками.

 

Кульмінаційним став 11-й раунд: британець з ходу перейшов у потужну атаку і після декількох потужних ударів знову відправив Кличка в нокдаун з аперкоту. Кличко підвівся вдруге і продовжив бій, але знову опинився на підлозі.

 

 

Рефері дозволив продовжити бій навіть після цього тож Джошуа провів ще кілька точних ударів,затиснувши українця біля канатів, що змусило рефері таки зупинити бій, зафіксувавщи дострокову перемогу британця.

 

 

Це була чиста перемога Джошуа!

 

За поєдинком спостерігали дві світові легенди боксу Леннокс Льюїс і Евандер Голіфілд.

 

В активі Володимира Кличка 68 поєдинків: 64 перемоги (53 нокаутом), 4 поразки. 28 листопада 2015 року у Дюссельдорфі програв британцю Тайсону Ф'юрі одноголосним рішенням суддів та втратив усі свої пояси -  IBF, WBA, WBО, IBO і журналу The Ring Magazine.

 

Ентоні Джошуа провів 18 боїв, усі вигравши нокаутом. Титул чемпіона світу за версією IBF британець завоював 9 квітня 2016 року, нокаутувавши у другому раунді американця Чарльза Мартіна.

 

Примітно, що у колекціях обох боксерів є "золото" Олімпійських ігор: у Кличка Атланти-1996, у Джошуа - Лондона-2012.