Полковника СБУ Олександра Хараберюша підірвали у джипі в Маріуполі (фото)

10:54, 31.03.2017
Полковника СБУ Олександра Хараберюша підірвали у джипі в Маріуполі (фото)

Терористи підірвали джип, в якому перебував заступник начальника контррозвідки Донецького облуправління СБУ Олександр Хараберюш в житловому кварталі Центрального району Маріуполя у п’ятницю близько 08:30 ранку. Полковник загинув.

 

Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак на сторінці спецслужби у Facebook.

 

"Сьогодні, близько 8.30 ранку у житловому кварталі Маріуполя підірвано автомобіль, у результаті чого загинув співробітник Служби безпеки України полковник Олександр Хараберюш", - йдеться у повідомленні.

 

 

Зазначається, що у полковника контррозвідки залишилося двоє діток, молодшій доньці лише два роки. Служба безпеки України висловлює родині та близьким Олександра глибокі співчуття.

 

"СБУ зробить все, щоб знайти та покарати винних. Борги ми віддаємо швидко. Родина нашого співробітника отримає від Служби повну підтримку. Ми не полишаємо своїх у біді ", - наголосив пан Грицак.

 

 

За даними поліції, автомобіль вибухнув на перетині проспекту Металургів та вулиці  Кафайської.

 

На місці теракту працюють керівники обласного главку поліції, слідчо-оперативна група, рятувальники, вибухотехніки, експерти-криміналісти. Район оточено співробітниками патрульної поліції Маріуполя.

 

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що вибухом полковнику відірвало обидві ноги і він помер від втрати крові у кареті швидкої. 

 

У свою чергу, начальник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін повідомив у Facebook, що слідчі розглядають, як одну з найімовірніших версій - теракт, організований диверсійно-розвідувальною групою терористів ДНР.

 

«В Маріуполі та на всій території Донеччини посилюється несення служби поліцейськими підрозділами. Прошу наших жителів з розумінням віднестись до заходів, що вживаються правоохоронними органами», - зазначає пан Аброськін.

 

Зауважимо, що на думку експертів, наразі російські спецслужби намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні не за рахунок активізації бойових дій на Донбасі, а завдяки проведенню диверсій і терактів у тилу.

 

Зокрема, про це можуть свідчити підрив арсеналу поблизу Балаклії на Харківщині і обстріл з гранатомета генконсульства Польщі у Луцьку.