Роман Насіров не зміг залишити суд та чекає нового засідання

08:50, 06.03.2017
Роман Насіров не зміг залишити суд та чекає нового засідання

Роман Насіров залишається в суді, але його здоров'я покращується: він уже сам дає інтерв'ю

Звинувачений у корупції та відсторонений від посади голова Державної фіскальної служби Роман Насіров після того, як завершилися 72 години його арешту, не зміг покинути будівлю Солом'янського райннного суду та очікує на продовження засідань у своїй справі.

По завершенню арешту він підвівся із медичної каталки та зробив заяву для журналіста видання "Лівий берег".

"Я більше всіх інших зацікавлений, щоб справа була розглянутапо суті і щоб була доведена правота. З самого початку - з середини минулого року, починаючи з першого допиту - я особисто співпрацював зі слідством аж до останніх днів і тільки за останній місяць ми інформували і антикорупційне бюро і спеціалізовану антикорупційну прокуратуру щодо їх запитів і по ходу справи, і по ходу відшкодування тих розстрочених платежів, які були зроблені", - заявив він.

Адвокат відстороненого глави ДФС Романа Насірова Олександр Лисак заявив, що час його затримання сплив о 23:52, після чого його планували забрати з будівлі суду.

"Час спливає о 23:52... Коли сплине - заберемо його і поїдемо", - сказав Лисак.

Він додав, що не знає, якими будуть подальші дії співробітників НАБУ.

"Можливо, будуть затримувати, а можливо - не будуть, я не знаю", - зазначив адвокат.  

Після того, як відстороненому голові ДФС Роману Насірову повідомили, що він вільний він намагався встати і піти, але адвокати його стримали, повідомив народний депутат Андрій Журжій.

"Коли співробітники НАБУ оголосили Насірову, що він вільний і може вільно пересуватися, він намагався встати з ліжка відразу, але адвокати його попросили лежати, бо ще рано", - заявив Журжій.

До того часу, як сплив термін затримання, будівля суду на Вознесенському узвозі виявилася заблокованою активістами.

Надвечір 5 березня Роман Насіров передав через представників САП та НАБУ прохання до голів цих установ прибути до будівлі суду, де він перебував, для спільної заяви.

"Ми (адвокатська група) поспілкувалися з підзахисним, він передав через представників САП та НАБУ прохання до Артема Ситника та Назара Холодницького прибути до суду, хоче зробити офіційну заяву", - заявив адвокат Насірова Олександр Лисак.

Очільник САП Назар Холодницький заявив журналістам, що до залу суду, де наразі перебуває голова ДФС Роман Насіров, не приїде.

Роман Насіров заявляє, що не вважає себе винним у злочині, який йому інкримінують, та погоджується на цілодобовий нагляд з боку САП чи НАБУ під час свого перебування у лікарні на час лікування чи у своєму помешканні, навіть зважаючина на те, що це обмежує його права.

Народний депутат Мустафа Наєм повідомив, що станом на ранок 6 березня Роман Насіров перебуває у будівлі суду.

Нагадаємо, що в ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили Роману Насірову повідомлення про підозру в корупційному злочині. Це відбулося в лікарні "Феофанія". Після цього Насіров відвідав ще дві лікарні, а також уже більше доби перебуває в будівлі суду.

Обрати міру запобіжного заходу для Насірова 4 березня не змогли через клопотання адвокатів про перенесення засідання на наступний день. Тоді розгляд справи виявися заблокований через заяву адвокатів про відвід судді, яку не можливо було розглянути відповідно до процедури.