НАБУ не вдалося затримати Романа Насірова через інфаркт міокарда

07:13, 03.03.2017
НАБУ не вдалося затримати Романа Насірова через інфаркт міокарда

Співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) вручили повідомлення про підозру голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову, коли він перебував у "Феофанії", проте не змогли його затримати через діагноз лікарів - інфаркт міокарда.

Як заявили адвокати Насірова, співробітники НАБУ вручили підозру голові ДФС, коли він уже був непритомний. Адвокати стверджують, що таке вручення підозри є незаконним. Насірова перемістили з "Феофанії" на ношах у 3-ій корпус, до кардіореанімації
 
"Насірова перевозять до треттього корпусу. За словами лікаря, у голови ДФС діагностували інфаркт міокарда. Це ‪дуже смішно, бо 5 хвилин тому він був притомний, а після підозри одразу інфаркт. Неймовірний збіг! Хтось дуже не хоче затримання", - написав на Facebook народний депутат Андрій Журжій від "Самопомочі", який був присутній на місці події.
 
Також депутат додав, що лікарі тривалий час не пускали детективів НАБУ до Насірова
 

Нагадаємо, 2 березня ввечері НАБУ провело обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі ДФС, в рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти колишнього народного депутата Олександра Онищенка.
 
Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Після обшуків співробітники НАБУ прийшли затримати голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова у так званій газовій "справі Онищенка".