Авдіївка залишиться без води, якщо Донецьку фільтрувальну станцію сьогодні не відремонтують

15:35, 02.03.2017
Авдіївка залишиться без води, якщо Донецьку фільтрувальну станцію сьогодні не відремонтують

Представники КП "Вода Донбасу" не можуть відновити подачу води до авдіївки через бойовиків

Авдіївка та прилеглі населені пункти залишиться без води, якщо відновлювальні роботи терміново не розпочнуться на Донецькій фільтрувальній станції.

Про критичну ситуацію з водопостачанням міста повідомив голова військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський.

"Води у міських резервуарах Авдіївки залишилось максимум на дві подачі в мережу. Готуємо місто до автономного забезпечення водою", - повідомив він.

Жебрівський відзначив, що за попередніми оцінками фахівців, для відновлювальних робіт на ДФС потрібно 2-3 дні.

"Підрозділ мінерів та вибухотехніків ДСНС разом із представниками СЦКК, вийшов на огляд та розмінування території Донецької фільтрувальної станції. Після цього на станцію зайде ремонтна бригада КП "Вода Донбасу", щоб розпочати відновлювальні роботи", - повідомив він.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про готовність сприяти ремонту Донецької фільтрувальної станції, але бойовики не надають гарантій безпеки.

"Авдіївка скоро залишиться без води. СММ ОБСЄ готова сприяти ремонту на фільтрувальній станції. Необхідні гарантії безпеки від т.з. "ДНР", - проінформували міжнародні спостерігачі.

Наразі військово-цивільна адміністрація регіону намагається встановити резервуари для питної води.

Павло Жебрівський відзначив, що у приватному секторі розставили додатково 5 резервуарів ємністю по 1 м.куб., адветнистська гуманітарна агенція ADRA придбала 6 однокубових ємностей, ще 7 резервуарів для питної води надає Чеська гуманітарна організація "Людина в біді".

Соціальні об'єкти отримали 34 резервуари для питної води ємністю 1м.куб., Авдіївський коксохімічний завод надає велику цистерну 17 м.куб для забезпечення міста технічною водою.

Складною ситуацією в Авдіївці стурбовані представники Міжнародного комітету Червого Хреста.

"Ситуація з водопостачанням в Авдіївці та навколишніх селах є надзвичайно складною і буде надалі погіршуватися, якщо Донецька фільтрувальна станція не відновить роботу найближчим часом. Водосховища, які живлять багатоповерхову частину Авдіївки, де проживають близько 12 000 людей, на сьогоднішній день є порожніми", - йдеться в повідомленні комітету.

В організації відмітили, що уже почали доправляти питну воду до Авдіївки, але закликають припинити збройне протистояння для ремонту водозабірної станції.