На окупованому Донбасі через блокаду зупинили два підприємства Метінвесту

08:25, 21.02.2017
На окупованому Донбасі через блокаду зупинили два підприємства Метінвесту

"Метінвест", що у власності Ахметова, зупиняє два підприємства (із соцмереж)

На окупованій частині Донбасу зупинили два підприємства із холдингу "Метінвест": Єнакіївський металургійний завод та вугільне об'єднання "Краснодонвугілля".

"Причиною зупинки стали тривалі військові дії і блокада залізничного сполучення між Україною та неконтрольованої територією на південному сході країни", - зазначили у холдингу "Метінвест".

Єнакіївський металургійний завод та вугільне об'єднання "Краснодонвугілля" входять до групи Метінвест, якою володіє бізнесмен Рінат Ахметов.

У "Метінвесті" зазначають, що після того, як протестувальники заблокували рух на перегоні поблизу Ясинуватої, неможливо ввозити сировину і вивозити продукцію.

Єнакіївський металургійний завод і Краснодонвугілля зареєстровані на підконтрольній Україні території і сплачують усі податки до держбюджету, запевняють у компанії.

Там кажуть, що Метінвест не має наміру скорочувати персонал ЄМЗ та Краснодонвугілля. Усіх співробітників цих підприємств виведуть у простій зі збереженням 2/3 окладу.

На Єнакіївському метзаводі завершили підготовку до тимчасової консервації. Макіївську філію Єнакіївського метзаводу зупинять 25 лютого.

Також через блокаду залізничного сполучення зупинився видобуток на всіх шахтах вугільного об'єднання "Краснодонвугілля".

17 лютого Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" також заявила про припинення виробництва металопродукції, коксу та електроенергії на своїх підприємствах в окупованому Алчевську.

Активісти, що проводять блокаду територій, розпочали її через те, що ультиматум добровольців по звільненню заручників не виконаний. Після цього активісти начолі із Семеном Семенченко, Володимиром Парасюком, Валентином Лихолітом та Миколою Коханівським перестали пропускати метал, вугілля, деревину і промислові партії алкоголю і цигарок на підконтрольну бойовикам територію та влаштували сутички у центрі Києва.