КНДР стривожила США і Японію запуском балістичної ракети

10:37, 12.02.2017
КНДР стривожила США і Японію запуском балістичної ракети

Прем'єр Японії Сіндзо Абе (ліворуч) і президент США Дональд Трамп засудили запуск ракети Пхеньяном.

Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети середньої дальності, яка пролетіла близько 500 км на схід в бік Японського моря. Першими на запуск ракети відреагували Японія і США, які вважають його «абсолютно неприпустимим».

 

Про це повідомляють світові ЗМІ у неділю.

 

Зазначається, що Північна Корея запустила балістичну ракету вперше, відколи Дональд Трамп став президентом США. Пуск відбувся близько 7:55 за місцевим часом в Північній провінції Пхенан. Влада Японії зазначає, що ракета не досягла вод країни.

 

Як повідомляє Стратегічне командованя збройних сил США, ракета не становила загрози Північній Америці. Запуск був проведений поблизу північно-західного міста Кусон.

 

Після цього Дональд Трамп запевнив прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе у підтримці, мовляв, Америка на 100% є союзником Японії. Абе і Трамп зробили спільну заяву після повідомлення про запуск ракети.

 

У маєтку Трампа Абе прочитав коротку заяву, в якій він закликав КНДР повністю дотримуватися відповідних резолюцій Ради безпеки ООН. На його думку, випробування ракети було "абсолютно неприпустимим".

 

Прем'єр-міністр Японії додав, що Дональд Трамп також запевнив його у своїх намірах зміцнювати союз між країнами і надалі.

 

"Америка підтримує Японію, це великий союзник, стовідсотково", - сказав у свою чергу Дональд Трамп

 

Зауважимо, що лідер КНДР Кім Чен Ин під час новорічного телезвернення 1 січня повідомляв, що Пхеньян розпочав останню стадію розробки міжконтинентальної балістичної ракети.

 

У своїй промові Кім Чен Ин також назвав Північну Корею "військовою державою Сходу, яку не здолає навіть найсильніший ворог".

 

3 лютого голова Пентагону Джеймс Меттіс під час свого візиту до Південної Кореї заявив, що Сполучені Штати нададуть "нищівну відповідь" на будь-яку спробу ядерного нападу на союзників США з боку КНДР.

 

Незадовго до своєї інавгурації президент США Дональд Трамп заявив, що не дозволить Північній Кореї створити ядерні ракети, здатні досягти території США, і розкритикував Китай за те, що країна не допомагає Вашингтону у врегулюванні проблемних питань з КНДР.

 

Північнокорейська ракетна програма розробляється в суворій секретності. Судити про неї доводиться, в основному, за даними, отриманими під час відстеження параметрів запусків.

 

Експерти вважають, що корейська ракетна програма і програма створення ядерної зброї просуваються вперед, і, попри невдачі, найближчими роками КНДР зможе отримати більш-менш надійний носій з ядерною боєголовкою.

 

Минулого року КНДР здійснила вісім спроб тестового запуску балістичних ракет середньої дальності, лише один запуск був успішним.

 

Нагадаємо, восени 2016 року Рада безпеки ООН запровадила нові санкції проти Північної Кореї.