Українські військові контролюють Донецьку фільтрувальну станцію та ліквідували бойовика "Грека"

16:03, 29.01.2017
Українські військові контролюють Донецьку фільтрувальну станцію та ліквідували бойовика "Грека"

Позиції, залишені терористами (Фейсбук. Aleksandr Khodakovskiy.)

Підрозділи збройних сил України продовжуть утримувати позиції в районі Донецька та розширювати зону свого контролю.

Українські військові тримають під вогневим контролем переміщення ворога в районі Донецької фільтрувальної станції. У звіті місії ОБСЄ ще від 21 січня з'явилося повідомлення, що на відстані близько 200 метрів на схід від ДФС була помічена нова позиція Збройних сил України. 


Донецька фільтрувальна станція забезпечує питною водою низку населених пунктів, у тому числі Авдіївку, Ясинувату та частину Донецька. Перебування її під контролем терористів несе загрозу гуманітарної катастрофи для мирних жителів цих населених пунктів. Зараз територія, на якій знаходиться станція, перебуває у так званій "сірій зоні", хоча за мінським розмежуванням має контролюватися Україною.

Терорист Едуард Басурін поскаржився, що українські військові продовжують захищати трикутник ДАП-Авдіївка-шахта Бутівка. Він заявив, що підрозділ ЗСУ в кількості приблизно одного взводу (до 30 осіб), змусили бойовиків відкрити вогонь.

Одночасно з цим, ватажок бойовиків Олександр Ходаковський у Фейсбук повідомив про знищення терориста з позивним "Грек" та показав фото позицій, що були залишені батальйоном "Восток".