Героїв Світлодарської дуги вшанували хвилиною мовчання у Раді

11:01, 20.12.2016

Верховна Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять загиблих українських військових в боях на Світлодарській дузі у вівторок.

 

Ініціатором вшанування загиблих героїв був голова Ради Андрій Парубій.

 

«Прошу пам'ятати, що ми парламент воюючої країни, в час, коли ми готуємо і приймаємо рішення, на фронті, на передовій щоденно відбуваються бої. Цими днями відбулася чергова атака російських окупантів на позиції українських військ. Українські військові змогли відбити атаку і здобути перемогу на Світлодарській дузі, але в ході боїв загинули наші воїни. Шановні колеги, прошу всіх вшанувати хвилиною мовчання пам'ять українських героїв, які загинули у боротьбі за Україну», - сказав пан Парубій.

 

Нагадаємо, минулої неділі окупанти намагалися захопити два опорні пункти ЗСУ в районі селища Луганське, що на Світлодарській дузі. Захисники України відбили атаки ворога і перейшли у контратаку, завдавши окупантам серйозних втрат.

 

Утім, за офіційними даними у цьому бою загинуло 5 захисників України, ще 16 поранено і контужено. Один воїн пропав безвісти. Міноборони досі не повідомило прізвища загиблих героїв.

 

Бойовики вели вогонь з мирних міст, щоб українська артилерія не завдала удару у відповідь. Всього ворог здійснив три вогневих нальоти, які тривали від з до 6 годин кожен.