Міністр Порошенко просив Януковича надати росіянину Новинському громадянство України?

10:56, 08.12.2016
Міністр Порошенко просив Януковича надати росіянину Новинському громадянство України?

Вадим Новинський звинувачує Порошенка. (Стоп-кадр з відео.)

Міністр економіки Петро Порошенко, який нині є Президентом України, особисто просив екс-президента Віктора Януковича надати росіянину Вадиму Новинському громадянство України.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив сам депутат від "Опозиційного блоку", який перед обранням до парламенту України змінив російське громадянстко на українське.

"У поданні Генерального прокурора написано, що Янукович, задумавши свій злочинний план, надав мені громадянство.Так я хочу сказати Генеральному прокурору, щоб він це знав, підставою для надання мені громадянства колишнім президентом України було прохання міністра економіки в уряді Азарова Петра Олексійовича Порошенка", - сказав Новинський під час розгляду питання про зняття з нього недоторканності.

Після чого Вадим Новинський продемонстрував залу документ, який нібито це підтверджує, зі словами: "Ось цей лист".

При цьому камери Ради не показали сам документ - Новинський просто передав цей папір спікеру парламента Андрію Парубію.

Як повідомляля "УМ", зараз Верховна Рада розглядає подання Генпрокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського.

Як повідомляла «УМ», Новинському інкримінують незаконне утримання під вартою помічника покійного митрополита Володимира – архієпископа Олександра Драбинка з метою змусити митрополита відректися від престолу.

 

У цій церковній справі днями також оголосили підозру колишньому президенту Віктору Януковичу і колишньому міністру МВС Віталію Захарченку.

 

Сам Вадим Новинський запевняє, що не тікатиме з України і відхрещується від усіх звинувачень ГПУ.