Під Маріуполем українські вояки відігнали ворожих диверсантів

14:41, 27.11.2016

Бойове зіткнення між захисниками України і ворожою диверсійно-розвідувальною групою відбулося на маріупольському напрямку між селами Славне і Оленівка в суботу ввечері, близько 20:00.

 

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник у неділю.

 

Десятеро диверсантів підійшли на відстань 300 метрів до опорного пункту ЗСУ і відкрили  вогонь з гранатометів і стрілецької зброї. Але українські відкрили вогонь у відповідь і змусили загарбників відступити.

 

За словами пана Мотузяника, бій тривав одну годину.

 

Речник Міноборони додає, що минулої доби бойовики значно активізували кількість і частоту обстрілів із забороненого важкого озброєння по позиціях ЗСУ на приморських рубежах.

 

Загалом відбулося 26 обстрілів, зокрема 16 із важкого озброєння. По позиціях українських бійців було випущено майже 200 мін, а також понад 40 артснарядів.

 

«Найбільш інтенсивний сеанс обстрілів відбувся вчора вранці - між 8 та 12 годиною», - додав Олександр Мотузяник.

 

Водночас, на луганському напрямку минулої доби відбулося лише 6 обстрілів позицій сил АТО, а на донецькому напрямку бойовики провели 4 достатньо тривалих обстріли.

 

Внаслідок обстрілів поранення отримали двоє бійців ЗСУ, загиблих немає. Ще один захисник України був поранений унаслідок підриву автомобіля на міні бойовиків.

 

Є постраждалі і серед цивільних: у Мар'їнці мирний мешканець підірвався на гранаті. Зараз поранений перебуває в лікарні міста Курахово.