Барак Обама радить Дональду Трампу не скиглити

10:53, 19.10.2016
Барак Обама радить Дональду Трампу не скиглити

Барак Обама і Дональд Трамп.

Президент США Барак Обама порадив кандидату на посаду президента, скандально відомому мільярдеру Дональду Трампу припинити скиглити і спробувати здобути голоси виборців. Таку заяву лідер США зробив у відповідь на заяви Трампа про фальшування виборів.

 

Про це повідомляє Reuters.

 

На тлі падіння свого рейтигу через сексистський скандал, пан Трамп активно розповсюджує заяви про ймовірне фальшування виборів. За слвоами мільярдера, преса «створила маніпулятивну систему і отруює свідомість виборців».

 

Водночас, під час прес-конференції з прем'єр-мінстром Італії Маттео Ренці, президент США Барак Обама наголосив, що немає жодних доказів масштабних порушень на виборах, адже вони перебувають під контролем місцевих чиновників, якими можуть бути і республіканці.

 

Пан Обама сказав, що немає жодної «серйозної людини, яка могла б запропонувати сфальсифікувати американські вибори».

 

«І тому я раджу панові Трампу припинити скиглити та спробувати донести свої ідеї, аби здобути голоси», - додав Барак Обама.

 

Зазначимо, що минулої неділі Трамп заявив, що вибори президента США, призначені на 8 листопада, «абсолютно сфальсифіковані нечесними й упередженими ЗМІ, що просувають шахрайку Клінтон (кандидат від демократів Хілларі Клінтон – Ред.), а також на багатьох дільницях».

 

У свою чергу лідери Демократичної партії у Конгресі закликали колег із Республіканської партії підтвердити чесність кампанії виборів президента після цих заяв.

 

Нагадаємо, що репутації Трампа серйозної шкоди завдав сексистський скандал: на оприлюднених плівках мільярдер украй вульгарно висловлюється щодо жінок і розповідає про те, що намагався спокусити заміжню жінку.