Арнольд Шварценеггер не голосуватиме за Дональда Трампа через сексизм

20:22, 09.10.2016
Арнольд Шварценеггер не голосуватиме за Дональда Трампа через сексизм

Шварцнеггер відтепер зневажатиме товариство Трампа.

Актор і колишній губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер заявив, що вперше в житті не голосуватиме за кандидата від Республіканської партії на пост президента. Підтримувати мільярдера Дональда Трампа масово відмовляються й інші зірки політики і шоу-бізнесу через його сексистські висловлювання про домагання до жінок.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ.

 

«Вперше, відколи я став громадянином США у 1983 році, я не буду голосувати за кандидата від Республіканської партії на пост президента», - лаконічно заявив Арнольд Шварценеггер.

 

Зірка голівудських бойовиків додає, що підтримував республіканців ще з 1968 року, коли переїхав у США.

 

Але бути американцем набагато важливіше, ніж бути республіканцем. Так що я б сьогодні нагадав моїм товаришам-республіканцям, що цілком прийнятно вибирати на користь своєї країни, хоча й на противагу вашій партії, бо це ваш обов'язок», - додав пан Шварценеггер.

 

Відтак, наразі щонайменше 33 впливових представники Республіканської партії також публічно заявили про відмову підтримувати обраного на національному з'їзді партії номінанта, мільярдера Трампа на нинішніх президентських перегонах і засуджують його нецензурні висловлювання на адресу жінок, повідомляє прореспубліканський телеканал Fox-News.

 

У списку політиків-однопартійців, які висловилися проти обранця, налічується три колишніх кандидати в президенти, 17 сенаторів і конгресменів, вісім губернаторів та екс-губернаторів, а також ще п'ятеро впливових республіканців, які обіймали або обіймають високі посади при владі. Далі наведено кілька висловлювань відомих представників цієї політичної сили.

 

Політики закликають Трампа зійти з перегонів, віддавши свою позицію Майку Пенсу який наразі балотується в віце-президенти.

 

Мало цього, спікер палати представників Пол Раян відкликав надіслане Трампу запрошення на щорічний осінній фестиваль республіканців в його рідному штаті Вісконсін.

 

Лідер республіканської більшості в сенаті Мітч Макконнелл закликав Трампа вибачитися перед усіма жінками, а сенатор Джон Маккейн назвав висловлювання кандидата образливими і такими, що не мають виправдання.

 

«Поведінка Дональда Трампа цього тижня, що завершилася викриттям його принизливих зауважень про жінок та його вихвалок про сексуальні насильства, унеможливлюють навіть умовну підтримку його кандидатури», - обурюється Джон Маккейн.

 

«Я був ображений і стривожений тим, що було сказано і зроблено Трампом. Я думаю, це принизливо для наших жінок, наших дочок, наших онучок, майбутнього покоління», - додає кандидат Республіканської партії на президентських виборах у 2012 році Мітт Ромні.

 

Юристи Національного комітету партії вивчають можливість висунення іншого кандидата на пост президента США за місяць до виборів, коли бюлетені вже надруковані і в деяких штатах вже відбувається дострокове голосування.

 

Але юристи дійшли висновку, що з Трампом доведеться співпрацювати, оскільки, згідно з правилом, кандидат може бути замінений тільки у випадку смерті або добровільної відмови, тоді як Трамп заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру.

 

Такий поворот у президентських перегонах в США стався після того, як газета Washington Post опублікувала відеозапис 2005 року, на якому кандидат в президенти від Республіканської партії США Дональд Трамп вульгарно розповідав про домагання до жінок.

 

На відеозаписі, зробленому за кілька місяців після того, як Трамп одружився, мільярдер каже телеведучому Біллі Бушу: «Ти можеш робити з жінками все, що хочеш, якщо ти зірка». Далі бізнесмен і політик хвалився своєю спробою спокусити заміжню жінку і торканням до інтимних місць деяких інших жінок.

 

Пізніше Трамп оприлюднив вибачення: «Я казав це. Я помилявся, я прошу вибачення. Я обіцяю бути кращим чоловіком». І додав, що «та касета відволікає громадськість від важливіших політичних питань».

 

Конкурент Трампа на президентських перегонах у США Гіларі Клінтон охарактеризувала відео Трампа як «жах».