Станиця Луганська збунтувалася проти відводу військ (фото, відео)

18:25, 11.10.2016
Станиця Луганська збунтувалася проти відводу військ (фото, відео)

В Станиці Луганській хочуть бачити українські війська. (Фото Захара Вовка.)

У Станиці Луганськiй, що в передмісті окупованого обласного центру, відбувся мітинг проти відведення з міста українських військ.

На центральній площі біля адміністрації кілька десятків протестувальників розгорнули 30-метровий прапор і заспівали гімн України.
 

До мешканців Станиці Луганської приєдналися жителі Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Старобільська, Кремінної, Біловодська та Новоайдара та інших міст Луганської області.

Проти відведення військ, про яке політики з сепаратистами домовилися на зустрічі в Мінську, протестувати вийшли приблизно сто людей.

Вони скандували "Станиця - це Україна", а також розмалювали машину ОБСЄ.



Перед цим активісти проїхалися автопробігом по Луганській області аж до лінії розмежування, пояснюючи, це мирний протест проти того, щоб Станиця Луганська знову опинилася під контролем проросійських бойовиків.



"Саме тут від "паперової агресії" її захищають прості станичани, які з метою уникнення неминучої трагедії, вимагають заборони на відведення ЗСУ.  Ми, активісти, які прибули в Станицю з різних міст Луганської області з мироною акцією, висловили загальну думку про повну абсурдність подібних домовленостей. Очевидно, що це неприпустимо - здавати власну землю, ставлячи під загрозу життя і долі як станичан, так і України в цілому", - написав у Facebook один із учасників акції. 
 

Як повідомляла "УМ", 1 жовтня на околиці міста Золоте Луганської області відбулося відведення підрозділу Збройних Сил України на визначені рубежі. При цьому відвід військ зі Станиці Луганської відклали через обстріли з боку сепаратистів.