Леонід Кучма закликає владу перестати воювати між собою

20:39, 23.08.2016

Політична еліта України повинна припинити воювати між собою, вважає представник України в Тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма.

"Наша вся політична еліта повинна розуміти, що не воювати між собою треба, як ми бачимо сьогодні. Коли ми дивимося сьогодні на парламент і коли мене питають, чому сьогодні Україна не є повноцінною як держава, - в цьому відповідь. Кожна політична сила за що бореться? На словах-то так, а в житті?" - сказав Кучма журналістам.

При цьому він відзначив, що безпека на Донбасі залишається головною умовою України на переговорах Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України.

"Поки не буде припинений вогонь, поки не будуть виведені війська, поки не буде відведено важке озброєння, поки не буде відданий кордон України, говорити про політичну реформу ні в якому разі не можна. Але це не відкидає те, що ми повинні працювати над цими законами, але з застереженнями, лише за таких умов. Бо ми хочемо бачити там українську владу, а не сусідів наших ", - відзначив Кучма.

Екс-президент підкреслив також, що це повинні розуміти і партнери України по "нормандській четвірці".   "Нам Донбас потрібен український, а не чийсь. Він нам не потрібен за зразком Придністров'я", - переконаний Кучма.

Він розраховує, що світ та партнери України, які підписували Будапештський меморандум, все-таки переконають Росію, що треба жити спокійно.